Straff ger klirr i kassan

Varje år arrangeras Cancerfondens golftävling ”Ett slag” på flera golfklubbar runt om i landet. Åre GK, med klubb- och banchef Jahn Thelin vid rodret, har varit delaktiga i många år. 

Man på golfbana i solnedgång
”Varje deltagare som hamnar i banans bunkrar eller vattenhinder får böta", säger Jahn Thelin, klubb- och banchef. Foto: Åre GK

Genom golftävlingen Ett slag kan klubbar runt om i Sverige vara med och rädda liv. Sedan initiativet startade har stora som små golfklubbar från norr till söder samlat in över 41 miljoner kronor till Cancerfonden. Åre golfklubb är en av klubbarna som har deltagit i många år. 

– Åre Golfklubb är ingen jättestor klubb men alla bidrag räknas. Vi är gärna med och jag tycker att det är ett bra tillfälle för oss alla att uppmärksamma den här sjukdomen, säger Jahn Thelin, klubb- och banchef på Åre Golfklubb. 

Kryddar golftävlingen lite extra 

Dels skänker klubben alla deltagares startavgift, men för att krydda tävlingen lite extra har Jahn bestämt att om spelarna hamnar i banans olika hinder ger det extra klirr i kassan. 

– Varje deltagare som hamnar i banans bunkrar eller vattenhinder får böta. Det går givetvis att köpa sig fri från straffet redan innan tävlingen startat och faktum är att det är många som hellre köper sig fria inför tävlingen än tvingas betala när deras bollar letar sig ner i bunkrar eller vattnet. Det är ett ganska roligt inslag och alla vet ju att pengarna går till ett bra ändamål, säger Jahn. 

Fint tillfälle att tänka lite extra på nära och kära som drabbats av cancer.

Till Åre Golfklubbs tävling ”Ett slag” är alla välkomna och det är fler än klubbens medlemmar som dyker upp på tävlingsdagen. Det är ett fint tillfälle för alla som är samlade att tänka lite extra på nära och kära som drabbats av cancer.

– Jag känner våra medlemmar väl och vet att många som deltagit just i den här tävlingen genom åren har en mamma, pappa, ett syskon, en släkting eller nära vän som gått bort i cancer. Alla är drabbade på ett eller annat sätt och jag tycker att det är fint att den här dagen blir ett tillfälle för dem att samlas och minnas sina saknade lite extra. 

Viktigt att bidra till en god sak

För Jahn och hans kollegor på Åre Golfklubb är det en självklarhet att fortsätta driva tävlingen även i framtiden. Det har blivit ett viktigt sätt för klubben att bidra till en god sak och för klubbens medlemmar att bidra till Sveriges främsta cancerforskning.

– Jag har aldrig funderat på att sluta arrangera den här tävlingen, den är uppskattad. Jag har snarare haft idéer på hur vi skulle kunna göra tävlingen större framöver, avslutar Jahn. 

Er golfklubb kan rädda liv

Anmäl er här