Stort engagemang under Tillsammans mot cancer

Hela 165 miljoner kronor till svensk cancerforskning. Det blev resultatet efter Tillsammans mot cancer som direktsändes i TV4 ikväll. Ett stort tack till alla nya månadsgivare och företag som bidrog. 

Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström under Tillsammans mot cancer i TV4. Foto: Klas Sjöberg

– Vi vill rikta ett stort tack till alla våra nya och befintliga månadsgivare, alla som under kvällen köpt crawlers och alla våra företagspartners. Ni bidrar till att forskningen går framåt så att färre drabbas och fler överlever cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden.  

– Varje år blir vi lika tagna av det enorma engagemang vi möter. I år fick vi i sista stund stuva om i programmet och vi är så otroligt tacksamma över alla som med kort varsel kunde hoppa in och göra årets viktigaste tv-kväll möjlig. 

Artister hedrade nära och kära

Tillsammans mot cancer blev en minnesvärd kväll fylld av hopp och framtidstro ledd av Anna Brolin och Arantxa Álvarez.

Vi bjöds på musik av artister som Charlotte Perrelli, Eric Gadd, Molly Hammar, Weeping Willows och Moonica Mac.

Under kvällen syntes även en rad kända profiler som Sven Melander, Stina Wollter, Kristin Kaspersen, Anders Bagge, Anis Don Demina, Anja Pärsson, Isabella Löwengrip, Camilla Hamid, Jesper Blomqvist, Hanna Hedlund och Linn Hedlund.

Stort tack till alla som är med och bidrar

Varje år får runt 65 000 personer i Sverige en cancerdiagnos. Det innebär att en av tre kommer att få ett cancerbesked under sin livstid. Men tack vare forskningen överlever i dag två av tre cancer. På 1950-talet var den siffran en av tre. 

– Vi har kommit långt, men ännu är vi inte i mål. För att ännu fler ska överleva behöver vi fortsätta satsa stort på forskningen. Med nya behandlingsmetoder och ny teknik flyttas positionerna fram steg för steg, säger Ulrika Årehed Kågström.

– Ett stort tack till alla som på olika sätt bidragit till kvällen. Tack till alla drabbade och närstående som delat sina personliga berättelser med oss, till alla forskare som outtröttligt försöker hitta nya sätt att bekämpa cancer och till alla artister och programledare som bjudit på sig själva för att hjälpa andra. 

– Tillsammans kan vi verkligen besegra cancer snabbare.

Missade du TV-sändningen? Läs mer om den här

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.