Postkodlotteriet bidrar med 25 miljoner till cancerforskningen

Postkodlotteriets lottköpare bidrar varje år med miljontals kronor till olika organisationers viktiga arbete. Idag mottog vi den goda nyheten att vi i år får hela 25 miljoner kronor till forskningen

Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström med checken från Postkodlotteriet.
Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström med checken från Postkodlotteriet.

– Postkodlotteriet delar i år ut 25 miljoner till Cancerfonden, tack vare våra fantastiska lottköpare berättar Hélène Carlbark, välgörenhetschef Svenska Postkodlotteriet.

Cancerfonden har samarbetat med Postkodlotteriet sedan 2008 och har sedan dess mottagit 410 miljoner kronor till cancerforskningen.

Bara de tre senaste åren har Postkodlotteriets lottköpare kunnat ge 75 miljoner kronor till forskningen.

– Postkodlotteriets stöd är fantastiskt. Deras bidrag på 25 miljoner kronor kommer finansiera livsviktig forskning för att nå fram till Cancerfondens mål: att färre ska drabbas och fler ska överleva cancer.

Vi på Cancerfonden vill rikta ett oerhört stort tack till Postkodlotteriet och till alla lottköpare, säger Ulrika Årehed Kågström, Cancerfondens generalsekreterare.

Sedan starten har Svenska Postkodlotteriet delat ut över 12 miljarder kronor till 
ideell sektor tack vare alla som har en postkodlott. 

Var tredje person i Sverige kommer någon gång under sitt liv få ett cancerbesked. Runt denna person finns andra personer som kommer att påverkas av beskedet – närstående, anhöriga, vänner och kollegor.  

Med andra ord drabbas alla av cancer, på ett eller annat sätt.  

Vi vet att mer forskning är avgörande för att fler ska överleva cancer.   

Sedan 1950-talet har Cancerfonden samlat in och delat ut pengar till den främsta cancerforskningen i Sverige. I dag överlever två av tre cancer. På 50-talet var det en av tre.  

Tack vare testamenten och gåvor från privatpersoner och företag kan vi varje år finansiera omkring 500 forskningsprojekt, sprida kunskap om cancer, ge känslomässigt stöd till patienter och närstående, och dessutom arbeta för en bra och jämlik cancervård genom opinionsbildning och påverkansarbete. erna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet oc

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.