Mustaschkampen

Under maj åren 2007-2011 drev Cancerfonden Mustaschkampen för att öka medvetenheten om prostatacancer och samla in pengar till cancerforskning. I dag drivs Mustaschkampen av Prostatacancerförbundet.

Mikaela Laurén
Mikaela Laurén Mustaschkampen 2019. Foto: Ewa-Marie Rundquist

En viktig del av kampanjen var tävlingen på webben där deltagarna tävlade om att samla in mest pengar och bli årets Mustaschmästare.

Alla kunde göra en insats genom att starta en insamling och låta mustaschen växa. 2010 kröntes fotbollslegenden Kennet Andersson till Mustaschmästare efter att ha samlat in drygt 250 000 kronor till Cancerfonden.

Ystad-Haparanda

I tv-programmet Ystad-Haparanda fick vi under maj 2009 följa med Robert Aschberg och Gert Fylking på en händelserik insamlingspromenad genom Sverige.

Året efter kom uppföljaren där de utmanades av kampsportsprofilerna Musse Hasselvall och Andreas Halldén att ta sig så snabbt som möjligt från Haparanda till Ystad med ett antal stopp på vägen – samtidigt som de samlade in pengar till svensk cancerforskning.

Läs mer om den viktiga kampanjen dom har levt vidare i Prostatacancerförbundets regi

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.