TACK!

Under Tillsammans mot cancer fick vi 41 500 nya månadsgivare – helt otroligt. Var med du också!

Bli månadsgivare

Under Tillsammans mot cancer fick vi 41 500 nya månadsgivare – helt otroligt. Var med du också!

Bli månadsgivare

Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström
Foto: Klas Sjöberg

Fantastiskt engagemang

"Kanske var det så att gårdagen var årets viktigaste dag för cancerforskningen. Vi nådde ett fantastiskt resultat. Vid midnatt var vi uppe i 41 500 nya månadsgivare vilket tillsammans med alla engångsgåvor motsvarar mer än 300 miljoner kronor."

Ulrika Årehed Kågström,
Cancerfondens generalsekreterare 

Årets artister

Det blev en stjärnspäckad kväll med musik från Benjamin Ingrosso, Helen Sjöholm, Tove Styrke, Newkid och The Ark, som gör sitt första gemensamma tv-framträdande på länge. 

Waldo Zapatas cancerbesked var en dödsdom

 

När Waldo Zapatas cancer upptäcktes innebar beskedet en dödsdom. Han fick några procent chans att överleva, och tvingades berätta om det värsta för sina två döttrar. 

Ebbas cancerbesked – från nattsvart till hoppfullt

 

Som ett bowlingklot. Så stor och tung var tumören som växte i Ebbas mage. Läkarna i Lund kunde inte göra mer och förberedde henne på att dö.

Anna Martling
Foto: Thron Ullberg

Årets cancerforskare hyllades

Anna Martling utses till Årets cancerforskare 2021 för sin framstående forskning om tjock- och ändtarmscancer. 

"Jag är mycket glad och hedrad över att få motta detta pris. Tyvärr har sjukdomen fortfarande en hög dödlighet så detta är ett område där det verkligen går att göra stor skillnad för patienterna."

Läs intervju med Martling 

Hälsning från vår beskyddare H.M. Kung Carl XVI Gustaf

”Under min tid har cancerforskningen tagit enorma steg framåt. Det är fantastiskt. Men det är också viktigt att vi inte nöjer oss. Forskningen måste fortsätta. Så att fler liv kan räddas och att fler kan känna hopp om framtiden.”

Erik och Lotta gjorde en tidsresa

Utöver fantastiska artister dök andra kända profiler upp under kvällen, bland andra Erik Haag och Lotta Lundgren som fick en tillbakablick av forskaren Jan Zedenius, som visade viktiga resultat som uppnåtts under de 70 år som Cancerfonden funnits, samt en kittlande framtidsvision.

Stöd den livsviktiga forskningen


Bli månadsgivare

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.