Artiklar
Publicerad
19 dec 2016

Dags för Cancerfondens gala – Tillsammans mot cancer

Den 9 januari sänds vår stora gala i TV4. Syftet är att sprida kunskap och samla in mer pengar till den viktiga cancerforskningen. Tillsammans kämpar vi mot cancer.

– Om vi inte drabbats själva så vet jag att vi alla garanterat känner någon som drabbats av cancer. Jag möter varje dag vänner, kollegor och bekanta som jag vet kämpar, eller har kämpat, mot cancer. Jag vill finnas där, precis som jag hoppas att människor ska finns vid min sida, om jag drabbas. Ingen ska behöva vara ensam i den här kampen. Tillsammans gör vi skillnad, säger Tilde de Paula Eby, som leder galan tillsammans med Bengt Magnusson.  

Många artister medverkar

Galan Tillsammans mot cancer sänds från Stockholm och på plats finns flera svenska artister för att uppträda och visa sitt stöd. Bland andra Loreen, Tommy Nilsson, Sabina Ddumba, Magnus Uggla och Henrik Schyffert.


Andra som medverkar för att visa sitt engagemang är Cancerfondens nya ambassadör Kjell Wilhelmsen som kommer dela med sig av sina personliga upplevelser kring sjukdomen. Förra året diagnostiserades Kjell med bröstcancer och han har valt att vara öppen med sin sjukdomshistoria. Att få fler män att våga prata om cancer ser han som en viktig del av sitt ambassadörskap.

– Jag vill vara ett stöd för de som drabbas och visa att det finns ljus i tunneln. Vi killar är generellt sett dåliga på att prata om det som är svårt. Det måste vi bli bättre på, säger Kjell Wilhelmsen.

Framgångsrik forskning 

Under galan berättar en rad cancerforskare om sina framgångar som kan vara viktiga för att fler ska kunna överleva sin sjukdom. Vi delar även ut utmärkelsen Årets cancerforskare till en person som är en förebild inom svensk cancerforskning. Utmärkelsen delades ut för första gången 2015 och utses av Cancerfodens forskningsnämnd och generalsekreterare.

– Det är en tuff kväll för allas berättelser är väldigt starka. Jag har själv varit sjuk i cancer, men fick min diagnos när forskningen gjort stora framsteg och blev frisk. Därför hoppas jag alla som tittar på galan tar chansen att hjälpa till för att stödja cancerforskningen, säger Bengt Magnusson.

Vill du synas i vår direktsända gala? Köp en crawler!

Genom en textcrawler har du möjlighet att synliggöra ditt företagsnamn i tv-rutan, och visa att du bidrar till den viktiga cancerforskningen som gör att färre drabbas och fler överlever. 

För 20 000 kronor ingår:

  • En textcrawler som rullar en gång under sändning, max 30 tecken.
  • Exponering på cancerfonden.se veckan efter galan.

Ring 020-59 59 59 och förbeställ din crawler redan i dag! Sista dagen för köp är den 9 januari.


Cancerfondens gala Tillsammans mot cancer direktsänds måndagen den 9 januari klockan 20.00-22.00 i TV4 och TV4 Play.

Stolta huvudpartner 

Visa fler