Artiklar
Publicerad
21 dec 2017

Dags för Cancerfondens gala – Tillsammans mot cancer

Den 8 januari sänds vår stora gala i TV4. Syftet är att sprida kunskap och samla in pengar till svensk cancerforskning så att fler överlever och färre drabbas av cancer. Under kvällen kan du bidra genom att bli månadsgivare eller köpa en textcrawler.

– För mig är Tillsammans mot cancer den viktigaste kvällen på året. Det är en kväll när vi alla går ihop och bekämpar den här fruktansvärda sjukdomen, på det mest effektiva sätt vi kan, genom att ge resurser till forskningen. Det är en svår, kärleksfull, sorglig och hoppfull gala som berör mig och alla jag känner. Det är tack vare forskarna som fler och fler överlever cancer, och det är tack vare svenska folkets stöd till forskningen som vi kommer besegra cancer, säger Tilde de Paula Eby, som leder galan tillsammans med Bengt Magnusson.  

Många artister medverkar

Tillsammans mot cancer sänds från Stockholm och på plats finns flera svenska artister för att uppträda och visa sitt stöd. Bland andra Miss Li, Robin Bengtsson, Janice och Bo Kaspers Orkester.


Vill du synas i vår direktsända gala? Köp en crawler!

Genom en textcrawler har du möjlighet att synliggöra ditt företagsnamn i tv-rutan, och visa att du bidrar till den viktiga cancerforskningen som gör att färre drabbas och fler överlever. 

För 20 000 kronor ingår:

  • En textcrawler som rullar en gång under sändning, max 30 tecken.
  • Exponering på cancerfonden.se veckan efter galan.

Ring 020-59 59 59 och förbeställ din crawler redan i dag! Sista dagen för köp är den 8 januari.

Andra som medverkar för att visa sitt engagemang är författaren Camilla Läckberg, och uttöver flera starka historier från cancerdrabbade och närstående kommer även forskare att berätta om framgångar och utmaningar för cancerforskningen. 

Framgångsrik forskning 

Under galan delar vi ut utmärkelsen Årets cancerforskare till en person som är en förebild inom svensk cancerforskning. Utmärkelsen delades ut för första gången 2015 och utses av Cancerfondens forskningsnämnd och generalsekreterare.

– Tillsammans kan vi alla göra skillnad och ingen ska behöva kämpa ensam. Jag hoppas att alla är med i kampen och blir månadsgivare, säger Tilde de Paula Eby.


Cancerfondens gala Tillsammans mot cancer direktsänds måndagen den 8 januari klockan 20.00-22.00 i TV4 och TV4 Play.

Stolta huvudpartner: 


Som månadsgivare ger du forskningen de bästa förutsättningarna. Dina regelbundna gåvor håller nere våra kostnader samtidigt som forskarna mer långsiktigt kan planera sitt arbete.

Bli månadsgivare

Visa fler