Världspremiär!

Gina Dirawi och Daniel Boyacioglu släpper tillsammans singeln Ensam - en specialskriven låt för Cancerfonden.

Under en månads tid går alla intäkter från låten till Cancerfonden och forskningen. 

– För mig handlar “Ensam” om längtan att få bära någon man älskars börda, men lamslås över att det inte går. Att känna stark kärlek till en situation som också håller på att gå sönder.

– Den handlar om att sakna allt som var innan sprickorna börjar visa sig, säger Gina Dirawi. 

Bakom låten ”Ensam” står poeten och artisten Daniel Boyaciogju tillsammans med musikproducenten och låtskrivaren Patrik Berger. För Daniel, som nyligen förlorat en närstående i cancer, har låtens text har en dubbelbottnad betydelse. 

– Låten handlar om hur stark kärlek kan få dig att bära mer än du annars skulle klarat av. Och om hur tungt det ändå blir för resten av kroppen– även om hjärtat pallar att bära vidare.

– Att kärleken är fortsatt stark, det är säkert. Vad som kommit emellan dom älskade är inte framskrivet, säger Daniel Boyaciogju. 

Årets viktigast tv-kväll i kampen mot cancer leds av Pär Lernström och Arantxa Álvarez måndag den 10 januari kl 20.00 på TV4 och TV4 Play. 

Du kan lyssna på låten Ensam redan nu.  

Lyssna på "Ensam"

– Cancer innebär ofta någon form av livskris, både för den som drabbas och för den som står bredvid. Musik kan sätta ord och ton på tankarna och i bästa fall ge en känsla av inte vara ensam.

Jag hoppas och tror att denna låt kan skapa igenkänning och skänka någon form av stöd, tröst och hopp till cancerdrabbade och deras närstående, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden 

”Ensam” har skrivits och producerats för Cancerfonden och alla intäkter från låten går fram till den 7 februari 2022 till cancerforskningen.

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.