Med tävlingen Ett Slag för Cancerfonden kan ni stärka klubbkänslan och samtidigt vara med och besegra cancer.
Stöd Cancerfonden
Publicerad
11 feb 2020

Golftävlingen Ett Slag

Er golfklubb kan rädda liv. Genom att delta i golftävlingen Ett slag för Cancerfonden kan ni vara med och bidra till att färre drabbas och fler överlever cancer.

Under 2019 samlade golftävlingen Ett Slag totalt in 1 284 505 kronor till Cancerfonden. Tack vare ett gediget engagemang från de 51 klubbarna som deltog lyckades man tillsammans återigen samla in ett detta fantastiska belopp. Pengarna går nu till svensk cancerforskning och ger hopp om nya viktiga genombrott som kan rädda liv.

Klubbarna som toppade listan 2019

  • Vara-Bjertorp
  • Mjölby Golfklubb
  • Skaftö Golfklubb
  • Tranås Golfklubb
  • Bedinge Golfklubb


Tillsammans spelade klubbarna
in hela 486 380 kronor. Nedan finns en lista över samtliga deltagande klubbar efter totalt insamlade pengar. Denna lista kan kanske sporra er att delta även nästa år och konkurrera med en grannklubb.

Tävlingen har genom åren samlat in strax över 41 miljoner kronor till Cancerfondens verksamhet och har även gett många härliga minnen. Stort tack till alla klubbar och spelare runt om i landet. 

Resultatlistan Ett Slag 2019

Kvinnor som spelar golf
Två av spelarna som var med och tävlade för klubben Mjölby GK i golftävlingen Ett slag i september 2019. Foto: Mjölby GK

"Cancer berör oss alla"

En av klubbarna som är med i Ett slag är Mjölby GK som förra året kom på andra plats i den stora golftävlingen för Cancerfonden. Klubbchefen Viktoria Schedin berättar varför hon och klubben har valt att engagera sig för just Cancerfonden. 

– Cancer är något som berör oss alla. Att samla in pengar och vara med och bidra till att föra forskningen framåt känns jätteviktigt. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, därför vill jag säga till att klubbar som funderar på att engagera sig – bara gört. Det viktiga är inte hur mycket man samlar in utan att man är med och bidrar, säger Viktoria Schedin. 

Så går det till

  • Bestäm ett tävlingsdatum under perioden februari-september.
  • Anmäl er klubb innan den 8 april 2020 via formuläret nedan och starta sedan er egen insamling för att redovisa er insamling direkt på vår webbplats och få Swish kopplat till er insamling.
  • När vi tagit emot er anmälan får ni ett mejl med en länk, där ni kan ladda ner bland annat bannermaterial. (Nytt fr.o.m. 2020)
  • Redovisa ert insamlingsresultat senast den 30 september. Om ni inte valt att starta en insamlingssida på cancerfonden.se kan ni sätta in pengarna på Cancerfondens plusgiro 901986-0 eller bankgiro 901-9514. Märk inbetalningen med Ett Slag och klubbens namn.

Chans att vinna biljetter 

I oktober koras årets vinnare, vilket vi kommer att uppmärksamma i våra egna kanaler.  De tre klubbar som samlat in mest pengar får dessutom inbjudan till 2021 års insamlingsgala Tillsammans mot cancer. Samtliga deltagare får ett diplom och en resultatlista med alla deltagande klubbars insamlingsresultat.

 

Frågor om tävlingen besvaras av Ann-Kathrine Lemon.

Mejl: ann-kathrine.lemon@cancerfonden.se

Vi hoppas att ni vill engagera er i kampen mot cancer!

Laddar formulär