Vid målgången kunde gruppen lämna över checken på 190 000 kronor till Cancerfonden. Foto: Mikael Färjsjö
Nyheter
Publicerad
18 jul 2017
Författare
Tobias Welander

De gjorde klassikern för Cancerfonden – på 23 timmar

I helgen gjorde "Klassikern X-treme"-gänget en hel svensk klassiker på mindre än ett dygn. På rullskidor, cykel, i vatten och till fots tog de sig från Dalarna till Stockholm för att stödja svensk cancerforskning. Resultatet blev 190 000 kronor till Cancerfonden.

I fredags klockan 13.00 vid Vansbro i Dalarna gick starten för de 13 deltagarna i "Klassikern X-treme". 23 timmar och 20 minuter senare gick de i mål på Lidingö utanför Stockholm.

Då hade gänget tagit sig igenom ett Vansbrosim, ett Vasalopp på rullskidor, en Vätternrunda och ett Lidingölopp, alltså en hel svensk klassiker, på mindre än ett dygn.

"Helt underbart"

"Känslan av att gå i mål alla 13 tillsammans med nära och kära och all support vid målgången var obeskrivlig. Helt underbart." skriver Magnus Mellberg som var en av deltagarna.

Klassikern X-treme går i mål
På mindre än ett dygn genomförde deltagarna en hel svensk klassiker.

Syftet med loppet var att samla in pengar till Cancerfonden. Målet var att få in 100 000 kronor men med hjälp av gåvor från privatpersoner och företag lyckades de samla in otroliga 190 000 kronor.

Ödmjuk inför bragden

Mikael Färjsjö, chef för insamling och engagemang på Cancerfonden, var på plats vid målgången.

– Jag kände mig ödmjuk inför deras bragd, kämparanda och att få vara med och ta emot hjältarna och checken på 190 000 kronor, säger han.

Tobias Welander

Ansvarig sociala medier

Visa fler