Frågor och svar om Löpbandet

Komma igång

Vad är löpbandet?

Löpbandet är en app från Cancerfonden. Syftet med appen är att samla in pengar till cancerforskningen och samtidigt bidra till att öka kunskapen om sambandet mellan cancer och fysisk aktivitet.

Du kan starta din egen insamling eller gå med i en befintlig insamling som dina vänner har skapat. Vem som helst kan sponsra deltagarna och uppmana fler att göra detsamma.

Hur skapar jag en insamling?

Det gör du genom att ladda ned appen Löpbandet på din smartphone, välj sedan Skapa insamling och följ instruktionerna. När insamlingen är skapad kan du värva fler deltagare till din insamling med en unik kod som du hittar i appen.

Jag har fått en insamlingskod av någon, vad gör jag nu?

Vad roligt att någon bjudit in dig att delta i en insamling! Ladda ner Löpbandet appen på din smartphone, öppna appen, välj Gå med i insamling och följ instruktionerna.

Hur kan jag röra på mig och samla in pengar?

Genom att starta eller gå med i en insamling via Löpbandet, kan du registrera antalet kilometer som du och andra deltagare tillsammans sprungit eller promenerat.

Du kan sedan be din omgivning att sponsra er med exemplevis 5 kr/km. Följ hur mycket ni samlat in direkt i appen eller på insamlingens webbsida.

Kan jag vara med i flera insamlingar samtidigt?

Javisst! Under hjärtat i appen ser du alla de insamlingar du deltar i. För att skapa en ny insamling eller gå med på en befintlig, välj Lägg till insamling.

Om rörelse och insamling

Hur kopplas min distans till min insamling?

Alla aktiviteter som loggas efter att insamlingen skapades räknas automatiskt till insamlingens totala sträcka. Om du deltar i flera insamlingar räknas dina kilometer till samtliga insamlingar du deltar i. 

Kan jag cykla i en insamling genom Löpbandet?

Denna version av appen har stöd för att logga löpning eller promenad.

Du som cyklar eller är rullstolsburen kan registrera dina aktiviteter manuellt i appen. Läs mer under Hur lägger jag till en aktivitet manuellt?

Hur lägger jag till en aktivitet manuellt?

Du kan registrera en aktivitet i efterhand genom att trycka på det gröna plustecknet och välja Lägg till aktivitet manuellt, fyll i distans och varaktighet och tryck på lägg till. 

Kan jag använda en annan motionsapp för att logga aktiviter?

Ja, om du använder Iphone kan du synka andra motionsappar som t ex Strava eller Runkeeper mfl, till Löpbandet. Löpbandet kan (med din tillåtelse) hämta aktiviteter från appen Hälsa på din Iphone.

För att dina aktiviteter ska hämtas automatiskt måste du se till att den app du vill logga aktivitet med har tillåtelse att skriva data till Hälsa.

Vilka appar som får skriva data till Hälsa hanterar du på telefonen under Inställningar → Integritetsskydd → Hälsa. De appar som du redan har givit tillåtelse ser du också i appen Hälsa under “Källor”. 

I Android-appen finns det inte möjlighet att använda andra appar för att logga aktiviteter.  

Syns det hur många kilometer jag har uppnått?

Hur många kilometer en enskild deltagare har rört sig syns enbart för dem som är med i samma insamling. I appen, på insamlingens detaljvy, ser du hur det går för insamlingen med en lista på deltagare och antalet kilometer. På insamlingens publika sida syns enbart totalt antal kilometer insamlingen uppnått. 

Om att skänka pengar till en insamling

Hur gör man för att skänka pengar till en insamling?

Varje insamling får en egen sida på Cancerfondens webb under cancerfonden.se/insamlingar.

På insamlingens sida kan du skänka ett bidrag via Swish, betalkort eller internetbank. 

Varför syns inte min gåva?

Kontrollera att du har följt instruktionerna korrekt. Ett vanligt fel är att meddelande-koden i Swish saknas eller är felaktig.

Det kan du kontrollera genom att öppna Swish appen, välj Betalningar, logga in med BankID och gå genom tidigare transaktioner.

Om du behöver ytterligare hjälp kan du maila detaljer om gåvan(orna) som saknas med datum, telefonnummer, belopp och namn på eller länk till den aktuella insamlingen till info@cancerfonden.se 

För företag

Kan mitt företag vara med i Löpbandet?

Absolut! Du kan skapa en insamling för hela personalen eller kanske en per avdelning för att tävla internt, varje insamling har en unik kod som du hittar i appen under Bjud in deltagare”. Dina medarbetare ansluter sig genom att ladda ner appen och välja med i insamling”. 

Hur kan vi som företag bidra med pengar till Löpbandet?

Ett tips är att peppa era medarbetare att delta i Löpbandet genom att sponsra med en summa för varje kilometer de rör sig.

Vill du veta mer kontakta foretag@cancerfonden.se

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.