Minnesinsamling

Volleyboll & Beachvolley MOT cancer

Startad av Stefan "Stiffe" Bernholm / 14 december 2013

eller

Skänk med Swish

Swish:a BESEGRA 7824 till 90 1951 4. Du kan sedan skriva ditt namn så att det syns på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.

Exempel:

BESEGRA 7824 Johan Ek

OBS! Det tar upp till två arbetsdagar innan gåvan syns på insamlingssidan. Är du osäker kan du granska din betalning under Händelser i Swishappen.

Insamlat

875 778 kr

Kvarstår till mål

124 222 kr

Mål

1 000 000 kr

Den 10 september 2014 lämnade Stefan Stiffe Bernholm oss. Han somnade in strax före midnatt. Hans sista dag var fin, fylld av kärlek. Stefan finns inte längre bland oss, men hans styrka och engagemang lever kvar. Svensk volleyboll tar, i enlighet med Stefans önskan, över Beachvolley MOT cancer. Kampen mot cancern går vidare. Älska beachvolley, hata cancer!

Så här beskriver Stiffe sig själv:
I samband med att jag fått diagnosen cancer i magsäcken med spridning till binjure, lymfkörtlar och skelett, vill jag försöka hjälpa andra med cancer.

Den 15 november 2013 fick jag veta att jag hade en tumör i magen och 5 dagar senare att cancern hade spridit sig till tre andra delar av kroppen. Min sjukdom är obotlig – det är ett tungt besked att få. Ganska omgående började jag se på saker i livet på ett annat sätt, jag började prioritera annorlunda. För mig innebär sjukdomen att jag har stora problem att äta och dricka, jag har svårt att sova, jag mår illa och jag har ständigt ont i kroppen.”Beachvolley MOT cancer” är ett sätt för mig att fokusera på att göra positiva saker vid de få tillfällen när det finns lite energi i kroppen. Min förhoppning är att genom ”Beachvolley MOT cancer” kunna hjälpa andra.

Stiffe

Vem är Stefan ”Stiffe” Bernholm?

Jag bor i Stockholm men kommer från en liten ort, Tostared, som ligger utanför Göteborg. Jag lever ihop med min sambo Frida och katten Elsy. När jag är i Göteborg hälsar jag gärna på min bror Lars med familj och min mamma Eva som bor där. Jag umgås gärna med någon från herrklubben ”Grabbarna längst bak i bussen”, som är nio reko killar som de flesta känt varandra sen barnsben. Jag har hängt mycket i beachvolleyhallarna ”The Beach” i Södertälje och ”Beach Center” i Göteborg då min passion för beachvolley och dess utövare är total. Man kan nog säga att jag har ett beroende av sporten och alla personer runt den, då det har hållit mig sysselsatt på olika sätt under nästan 15 år.Min beachvolleyhistoria

1997 spelade jag beachvolley för första gången och sedan dess är jag fast. Jag spelar fortfarande, nästan 15 år senare. Så här har min kärlek till beachvolleyn präglat mitt liv:)
1999 – 2006, anställd i NRJ Beachvolleyhall (numera Beach Center) i Göteborg
2006 – 2008, projektledare för Trettondagsturneringen, Easter- och HalloweenCup i Göteborgs beachvolleyhall
2006 – 2012, projektledare för Back to the Beach (Sveriges största beachvolleytour, mellan 6-10 stora turneringar per sommar)
2007 – 2008, hallchef i Beachhallen ”The Beach” i Södertälje
2008 – 2014, drev tillsammans med gode vännen David Strand ”BeachCamp” – aktiv semester i Turkiet, New York, Marocko, Tunisien &Camp; Öland.
2008 – 2014, drev webbshopen  BeachStore.se tillsammans med gode vännen Sven Tellström
2012 – 2014, drev eventet ”Beach Festival” i Nordstan, Göteborg
2012 – 2014, grundare och ordförande i beachvolleyföreningen ”Sthlm Beach Club”

Just nu brinner jag för ”Beachvolley mot cancer”.

Jag vill använda mig av mitt kontaktnät och mina erfarenheter för att stötta forskning inom cancer.

Syftet är att genom beachvolley öka intresset, sprida information och samla in pengar – till förmån för Cancerfonden.

En stor utmaning för mig är att jag inte orkar så mycket på en dag och att jag ibland kan må ganska dåligt. Därför måste jag ta en dag och en timma i taget.

Så om DU vill hjälpa till och engagera dig i kampen mot cancer så är det mycket välkommet.

All hjälp och alla bidrag är värdefulla, litet som stort!

För kontakt och mer information om "Beachvolley MOT cancer" gå in på: iof3.idrottonline.se/SvenskaVolleybollforbundet/Beachvolleymotcancer Kram/ Stiffe

Gåvor

för 17 dagar sedan
Har skänkt en gåva
Anonym
för 17 dagar sedan
Har skänkt en gåva
Sofie Bergstrand
för 17 dagar sedan
Har skänkt en gåva
Eva Bernholm
för 17 dagar sedan
Har skänkt en gåva
Anonym
för 17 dagar sedan
Har skänkt en gåva
Boston Svensson
för 17 dagar sedan
Har skänkt en gåva
Martin Lander
för 17 dagar sedan
Har skänkt en gåva
Stina Persson
för 17 dagar sedan
Har skänkt en gåva
Anonym
Visa fler gåvor

Kommentarer

Jag kommer aldrig glömma dig, och jag kommer aldrig sluta skänka pengar för att stoppa denna hemska sjukdom. Du lämnade den här världen alldeles för tidigt, men jag vet att du fortsätter beachfesten där uppe! Många kramar till dig och din familj!
Petra Bjelkeför 3 år sedan
Stiffe, Du kommer alltid att finnas i våra hjärtan! Våra tankar går även till Frida och resten av Din familj. Sov i ro, Karin & Erland, Birgitta, Anja & Felix, Sture & Ann-Britt, Mikael, Elin & Märta, Lotta och Svea.
Ann-Britt mflför 3 år sedan
Från oss som har förmånen att leva ännu en tid: Tack Stefan och Frida för ert initiativ och arbete mot denna gräsliga sjukdom! Stefan, Ola och Anny m familjer.
Stefan Josefsonför 3 år sedan
Insamlat hittills: 516 446 kr Grymt Stiffe, du är en klippa.
Jesseför 3 år sedan
Vila i frid Stiffe! Vi kommer fortsätta driva din insamling och tänker på dig och dina anhöriga! Vi ska kämpa vidare för dig!
Tinaför 3 år sedan
Du var verkligen en sann förebild för många av oss. Du kommer för alltid att bli ihågkommen som en fantastisk människa. Vila i frid.
Ola Walfridssonför 3 år sedan
Stiffe du startade något fantastisk när du i början av din sjukdom startade denna insamling. Vi alla kommer att se till att den ska leva vidare för dig i våra tankar och för alla som drabbas på något sätt av denna vidriga sjukdom. Nära och kära blir också drabbade och våra tankar går till dem alla. Malin Sanz
Malin Sanzför 3 år sedan
Varmt tack för det fantastiska initiativ som du startat. Vi önskar dig varmt lycka till med insamlingen och tackar samtidigt för alla gåvor som har kommit in. Stort tack!
Natasha, Cancerfondenför 4 år sedan
Så länge sedan vi träffades och än längre sedan vi umgicks. Känns ändå som igår när jag tänker på den rosa EPA-traktorn, Flohult, sommarlandet, alla tältningar Liseberg, diskotek ja.... Allt som faktiskt Du bidrog med till mina ungdomsår! Sedan vi gled ifrån varandra, flyttade och fick fullt upp med annat så har du fattats mej. Din energi, välvilja, galna fantastiska upptåg. Men det fanns så många fler som skulle få ta del av dej. Jag hoppas att du känner att jag tänker på dej och att det kan värma lite i vintern. Stora varma kramar från mej
Maria fagerbergför 4 år sedan
Stiffe, detta är det minsta vi kan göra. Du och Frida vet var vi finns. Stor kram Marie och Olof
Marie Emilsson och Olof Perssonför 4 år sedan
Visa fler kommentarer