Tillsammans mot cancer

Cancerfondens årsberättelse och effektrapport 2020

Cancerfondens årsberättelse och effektrapport 2020

Ladda ner vår årsberättelse

Nedan finns årsberättelsen i sin helhet som pdf-format. Du kan också beställa ett tryckt exemplar. 

Ladda ner och läs online

Beställ tryckt årsredovisning

Viktiga händelser

2020 var inte som något annat år. Covid-19 lamslog en hel värld och självklart påverkades även Cancerfonden. Trots utmaningarna kunde vi avsätta mer pengar än någonsin till svensk cancerforskning.


Fördelning av intäkter

Våra totala verksamhetsintäkter var 875 miljoner kronor under 2020, vilket är den högsta någonsin. Intäkterna ökade med 1,3 procent jämfört med året innan. Största andelen kommer från privata gåvor. 

Fördelning av kostnader

Allt större andel av insamlingen sker via digitala kanaler och det är därför av stor vikt att vi är ledande även inom det området. Den pågående digitaliseringen möjliggör effektivare arbetssätt men innebär även högre kostnader under en omställningsperiod.

875 miljoner tack!

Under 2020 samlade vi tillsammans in 875 miljoner kronor. Det är rekord. Sedan starten har Cancerfonden delat ut 12 miljarder till cancerforskning i Sverige.

Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström

"Tillsammans ska vi besegra cancer"

2020 var inte som något annat år. Covid-19 lamslog en hel värld och är självklart också den enskilt största faktor som påverkade Cancerfondens verksamhet under året.

Generalsekreteraren har ordet

Årets cancerforskare 2020

Sophia Zackrisson tilldelades utmärkelsen Årets cancerforskare under tv-galan Tillsammans mot cancer i TV4 i januari 2020. Sophia är röntgenläkare och professor vid Lunds universitet och forskar om nya metoder för att upptäcka bröstcancer tidigt.

Mer om Sophia Zackrissons arbete

Forskningsprojekt

Anslagen fördelades enligt forskningsnämndens strategi till de bästa projekten i nationell konkurrens inom följande områden.

Hållbarhet

Vårt arbete utgår ifrån social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet och tar sitt avstamp i Agenda 2030. Här kan du läsa mer om hur vi långsiktigt ska besegra cancer.

Vårt hållbarhetsarbete

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.