Slå Ett slag för livet

Det här gör vi med din gåva

Vi stödjer cancerforskning som kan leda till att färre drabbas och att fler kan botas eller leva ett långt liv med god livskvalitet. 

Följ forskningens framsteg

Golftävlingen Ett slag

Under 2019 samlade golftävlingen Ett Slag totalt in 1 284 505 kronor till Cancerfonden. Tack vare ett gediget engagemang från de 51 klubbarna som deltog lyckades man tillsammans återigen samla in ett detta fantastiska belopp.

Pengarna går nu till svensk cancerforskning och ger hopp om nya viktiga genombrott som kan rädda liv.

Med anledning av covid-19

Under rådande tider förstår vi att det kan vara svårt för er golfklubb att anordna en specifik tävlingsdag. Vårt förslag är ett ni istället har olika insamlingsaktiviteter på klubben som pågår under hela sommaren. Vill ni ha tips på aktiviteter? Kontakta Ann-Kathrine Lemon på: ann-kathrine.lemon@cancerfonden.se

Klubbarna som toppade listan 2019

  • Vara-Bjertorp
  • Mjölby Golfklubb
  • Skaftö Golfklubb
  • Tranås Golfklubb
  • Bedinge Golfklubb

Tillsammans spelade klubbarna in hela 486 380 kronor. Nedan finns en lista över samtliga deltagande klubbar efter totalt insamlade pengar. Denna lista kan kanske sporra er att delta även nästa år och konkurrera med en grannklubb.

Tävlingen har genom åren samlat in strax över 41 miljoner kronor till Cancerfondens verksamhet och har även gett många härliga minnen. Stort tack till alla klubbar och spelare runt om i landet. 

Resultatlistan Ett Slag 2019

"Cancer berör oss alla"

En av klubbarna som är med i Ett slag är Mjölby GK som förra året kom på andra plats i den stora golftävlingen för Cancerfonden. Klubbchefen Viktoria Schedin berättar varför hon och klubben har valt att engagera sig för just Cancerfonden. 

– Cancer är något som berör oss alla. Att samla in pengar och vara med och bidra till att föra forskningen framåt känns jätteviktigt. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, därför vill jag säga till att klubbar som funderar på att engagera sig – bara gört. Det viktiga är inte hur mycket man samlar in utan att man är med och bidrar, säger Viktoria Schedin. 

Redovisa resultatet

Redovisa ert insamlingsresultat senast den 30 september. Om ni inte valt att starta en insamlingssida på cancerfonden.se kan ni sätta in pengarna på Cancerfondens plusgiro 901986-0 eller bankgiro 901-9514. Märk inbetalningen med Ett Slag och klubbens namn.

Chans att vinna biljetter 

I oktober koras årets vinnare, vilket vi kommer att uppmärksamma i våra egna kanaler.  De tre klubbar som samlat in mest pengar får dessutom inbjudan till 2021 års insamlingsgala Tillsammans mot cancer.

Samtliga deltagare får ett diplom och en resultatlista med alla deltagande klubbars insamlingsresultat.

Frågor om tävlingen besvaras av Ann-Kathrine Lemon på 

ann-kathrine.lemon@cancerfonden.se

Vi hoppas att ni vill engagera er i kampen mot cancer!

 

Anmäl er här