2015

Claesson Koivisto Rune

Arkitekter och formgivare

”En stor cirkel med en liten cirkel mitt i – kanske den äldsta och tydligaste symbolen för liv och för kvinnlighet? En enkel geometri som förstås av alla människor oavsett språk eller kultur. Varje dag får 20 kvinnor i Sverige bröstcancer. På vårt rosa band ryms ungefär lika många stora cirklar med en liten cirkel mitt i. Ett enkelt mönster och en påminnelse om varför vi måste bekämpa denna sjukdom.”

En svårslagen designtrio

Claesson Koivisto Rune Arkitektkontor bildades 1995 av Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune. Uppdragen innefattar hus, möbler och andra produkter, exempelvis restaurang Operakällaren, kataloghuset Tind och mässingsljushållaren Kin. Trion har tagit emot en mängd designpriser, både i Sverige och utomlands. 2015 vann de prestigefyllda Bruno Mathsson-priset.

Så tillverkas bandet

Ett livsviktigt uppdrag

”Vi har, precis som de allra flesta, en nära koppling till cancer. Men det är inte den enda anledningen till att vi tackade ja. Vi tycker också att det är fantastiskt att få vara med och göra skillnad.”

Dela med dina vänner

Formgivarna – år för år

Sedan 2006 har några av Sveriges främsta formgivare och kreatörer tagit sig an uppdraget att formge Cancerfondens rosa band – symbolen för kampen mot bröstcancer.