Publikation

Rädda Livet

23 dec 2016

0

Aktiviteter i sociala medier

Publikationer

Rädda Livet

Cancerfondens tidning Rädda Livet utkommer fyra gånger om året. Här kan du läsa om olika cancersjukdomar och få reda på det senaste inom forskning, vård och behandling. Samt ta del av berättelser med och om cancerdrabbade och anhöriga.

I årets fjärde nummer av Rädda Livet får vi träffa Cancerfondens nya ambassadör Kjell Wilhelmsen. Han berättar om hur baksmällan kom när behandlingen mot bröstcancern var över. Erfarenheten från sonens död och rå humor är det som hjälper honom mot det svartaste.

Alltid en mamma. Nio år har passerat sedan Marie Tisell förlorade sin vuxna dotter. Att förlora ett barn är alla föräldrars mardröm, oav­sett om barnet bär blöjor eller har fyllt 42. Läs Marie Tisells berättelse.

Temat för numret är personalbrist inom mammografin. Om fem år kommer det att saknas bröstradiologer på varannan tjänst. Redan i dag uppger 85 procent av landets mammografienheter att de har personalbrist. Mammograsjuksköterskan Claudia Jonsson och bröstradiologen Edward Azavedo vittnar om allvarliga konsekvenser.

Möt även flera av våra privata insamlare: I september arrangerade Jönköpings studentkår för tredje året ett motionslopp som lockade omkring 700 deltagare och tillsammans lyckades de samla in 11 165 kronor. Tack till Gert Lindhé i Örebro som skänkte en miljon kronor, och Annica Vidman som tillsammans med sin vän Madeleine lyckades samla in 27 000 kronor genom deras hundpromenad mot cancer. Tack alla, tillsammans kan vi besegra cancer.