Rosa produkter som stöder den livsviktiga cancerforskningen

När Cancerfondens ikoniska Rosa Bandet-kampanj rullas ut för 18:e året i rad sluter 18 företag upp för att tillsammans med sina rosa varor bidra till den livsviktiga cancerforskningen. En del av intäkterna för varje produkt som säljs går till cancerforskningen så att alla kan bidra genom enkla vardagsval.

11AM4FSR0L

De rosa produkterna säljs av bland andra Ica, Lindex, Sats, Interflora och Apotek Hjärtat med start den 25 september. I år kan Cancerfonden stolt välkomna Ellos som ny onlinepartner samt TePe och Unilever som nya rosa partners. Produkterna är varsamt utvalda med fokus på den rosa färgen. Hos Ica kommer det finnas en mängd rosa dagligvaror som lax, bär och tomater. Hos Tree of Pets vänder man sig till hundägaren med hundpåsar i återvunnet material.

- På ett enkelt sätt kan man göra vardagliga handlingar under kampanjen som räddar liv och skapar förutsättningar för att den livsviktiga cancerforskningen kan fortsätta utvecklas, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden.

Ett urval av årets rosa produkter:

· Apotek Hjärtat rosa öronproppar 24:90 SEK

· Lindex rosa tygväska, framtagen i återvunnen polyester, pris i butik 79:50 SEK

· Rörstrand Höganäs keramik, kaffemugg-Vildros, cirkapris 170 SEK, temugg Vildros-209 SEK

· Tena trosskydd

· Ica lax, 169:95 kr/kg

· Interflora rosa bukett, Rosa värme, 595 SEK

· L´Oreal, Garnier Botanical Day Cream with Rose Floral Water, 50 ml, 69 SEK

· Tree of Pets, Green Bone bajspåsehållare 49 SEK

· Ellos Home, påslakanset Candice i tvättat lin, 2 eller 3 delar från 999 SEK

I år är det gruppen First Aid Kit som designar det rosa bandet och som genom sitt systerskap signalerar styrkan av att vi tillsammans kan vara med och påverka och bidra så färre drabbas och fler överlever sin sjukdom. Det rosa bandet kostar 40 kronor och säljs på Ica, Lindex, XXL, Apoteket Hjärtat samt online hos Interflora. Armbandet som är i Cancerfondens egen design kostar 100 kronor och säljs hos Ica, Apotek Hjärtat, XXL, Lindex och Ellos.

De följande företagen är samarbetspartners i Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj 2020:

Huvudpartners: Ica, Apoteket Hjärtat, Lindex, XXL

Online Partner: Interflora, Ellos

Rosa Partners: Fiskars/Rörstrand, Essity/Tena, Tree of Pets, Sensodyne, L’Oreal, P&G, Unilever, TePe, Din X, Sats, Vileda, Resurs Bank, Lidingöloppet

Om Rosa Bandet-kampanjen

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj pågår under oktober varje år med syfte att samla in pengar till svensk cancerforskning, sprida kunskap om cancer samt bedriva påverkansarbete. Varje år drabbas fler än 60 000 personer i Sverige av cancer. Tillsammans färgar vi Sverige rosa genom olika aktiviteter och samlar in pengar till forskning med målet att färre ska drabbas och fler ska överleva sin cancer.

Om Cancerfonden

Cancerfonden är en ren fristående, ideell insamlingsorganisation verksam inom forskningsfinansiering, opinionsbildning, samt informations-och kunskapsspridning. Cancerfonden är den enskilt största finansiären av svensk cancerforskning. Varje år finansieras cirka 400 forskningsprojekt via Cancerfonden. Cancerfonden har inga statliga bidrag utan är helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner och företag. Läs mer på cancerfonden.se

Presskontakt Cancerfonden: Lotta Gray: lotta.gray@cancerfonden.se 076-814 74 56

Bilder: Ett urval av bilder på årets rosa produkter, säg till om ni behöver ytterligare bilder https://share.mediaflowpro.com/?GQAM0FORZL

Mer information om kampanjen: https://www.cancerfonden.se/rosabandet

Mer information om våra samarbetspartners: https://www.cancerfonden.se/rosabandet/samarbetspartners