Vi samlar in pengar för att rädda liv

Tack vare ett rekordstort engagemang från privatpersoner och företag samlade Cancerfonden under 2019 in 861 miljoner kronor. Resultatet visar att vi är många som vill göra skillnad för alla som drabbas och berörs av cancer.

Stödet är otroligt viktigt för oss eftersom att Cancerfonden är en ideell organisation utan statligt stöd.

Vi är helt beroende av gåvor och testamenten för att kunna fortsätta finansiera Sveriges främsta cancerforskning, sprida kunskap om cancer och prevention samt påverka beslutsfattare i viktiga frågor.

Vi är väldigt tacksamma för att Cancerfondens insamling ökar och att traditionella gåvoformer får sällskap av nya.

Sociala medier skapar i dag också möjlighet att omvandla engagemang till handling exempelvis genom Facebook donate. 

Klara, färdiga, gå!

Löpbandet är en app som kombinerar insamling med träning. Med hjälp av appen uppmuntras privatpersoner att träna och kanske tillsammans i kompisgänget eller på arbetsplatsen bidra med att samla in pengar.

Till Löpbandet 

Många sätt att bidra 

Vi vill att det ska vara enkelt att bidra. Du som givare ska känna att det finns ett eller flera sätt som passar dig, exempelvis genom att skänka en gåva, ge en minnesgåva för att hedra minnet av en närstående, bli månadsgivare, eller omvandla idé till handling genom att starta en egen insamling.

Du kan också välja att ge en gåva till Cancerfonden i ditt testamente.

Rosa Bandet-kampanjen

Vi tar vara på det fantastiska engagemanget hos privatpersoner, företag och föreningar som finns i hela landet.

Tillsammans färgar vi Sverige rosa i oktober med olika aktiviteter och samlar in pengar till svensk cancerforskning, med målet att färre ska drabbas och fler ska överleva cancer.  

Sedan 2003 har Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj tillsammans med alla som engagerat sig på olika sätt samlat in 949 miljoner kronor (redovisning 2003–2019). 

Tillsammans mot cancer 

I januari varje år sänds Cancerfondens gala Tillsammans mot cancer i TV4 och TV4 Play. En viktig gala med starka patientberättelser, folkkära artister och en inblick i forskarnas envisa arbete.

Under kvällen delas även den ärofyllda utmärkelsen Årets cancerforskare ut för en enastående insats inom svensk cancerforskning.

I år ägde galan rum på Annexet i Stockholm och leddes av Soraya Lavasani och Bengt Magnusson. 

Läs mer i Effektrapporten

Här finns Cancerfondens Effektrapport 2019 att ladda ner i sin helhet som pdf-format. 

Ladda ner och läs online