Olivia Schough

Fotbollsspelare och lagkapten i Djurgårdens IF 

Fotbollsspelare och lagkapten i Djurgårdens IF 

Olivia Schough debuterade i landslaget 2013. Två år senare blev hon den snabbaste målskytten någonsin i damlandslaget när hon i EM-kvalet mot Moldavien gjorde mål efter bara 16 sekunder. 

När Olivia var 17 år förlorade hon sin mamma i ärftlig bröstcancer och bär själv på den gen som medför en ökad risk att drabbas av cancer.

Hon går på regelbundna kontroller och har på närmsta tänkbara håll upplevt hur viktigt det är att forskningen går framåt så att fler kan upptäcka sjukdomen i tid. 

Som elitidrottare är det givetvis viktigt med träning mer eller mindre varje dag. Men Olivia vill också inspirera fler att röra sig i sin vardag. Och menar att om rörelse och träning kan ge kroppen bättre förutsättningar att hålla sig frisk, hoppas hon att fler ska inse hur välgörande det kan vara.

Jag vill påminna om hur viktigt det är att fortsätta arbetet för att forskningen ska få de medel som behövs.

Exempelvis genom att kanske bara ta en promenad eller göra enklare övningar hemma. Träning måste inte vara jobbigt och tråkigt och hon önskar att alla kan hitta någon form som passar in i deras liv. 

”Jag är jätteglad att få vara en del av Cancerfondens viktiga arbete. Som ambassadör hoppas jag kunna bidra till att fler lär sig mer om sjukdomen och påminna om hur viktigt det är att fortsätta arbetet för att forskningen ska få de medel som behövs”, säger Olivia.  

Följ Olivia på Instagram

Pappa med dotter på axlarna

För den här och kommande generationer


Bli månadsgivare

Relaterat