Om oss
Publicerad
28 maj 2014

Nr 2, 2014 – Immunterapi

Immunterapi mot cancer går ut på att utnyttja kroppens eget immunförsvar för att bekämpa sjukdomen. Senare års framsteg presenteras och nya behandlingar har blivit verklighet.

Läs hela numret i digital form här.

Läs mer om Cancerfonden
Nr 3, 2009 - Gyncancer-I detta nummer är temat gyncancer, en tumörform som drabbar ca 2900 kvinnor per år, men som vi inte talar så mycket om. kanske kan man säga att cancersjukdomar under såväl bälte som skärp är lite tabu att diskutera. Men nu ska det bli ändring på det! Sex sidor om gyncancer i detta nummer!
Nr 4, 2014 – Neuroendokrina tumörer-Våra, sedan tidigare, trogna månadsgivare har fått sällskap. Under ”Tillsammans mot cancer”-galan i oktober bestämde sig 20 500 nya personer att också bli månadsgivare. Era pengar är en garant för att svensk cancerforskning ska fortsätta och utvecklas.
Nr 3, 2014 – Slåss mot cancern-Vi lever allt längre och allt fler av oss kommer att sluta våra liv med en cancerdiagnos. En rapport från Världshälsoorganisationen, WHO, visade nyligen att antalet cancerfall kommer att öka med 70 procent de närmaste 20 åren. Ungefär en tredjedel av all cancer orsakas av faktorer som går att påverka i vår vardag. Så mycket hänger på dig och mig!
Nr 1, 2014 – Närstående-Vi är alla närstående! Man kan vara chef, man kan vara 3 år, tvillingsyster eller maka. Allihop har vi någon i vår närhet som har eller har haft cancer och allihop kan vi kalla oss närstående. Det är den sjuka som avgör detta.
Nr 4, 2011 - Lungcancer-I årets sista nummer är temat lungcancer. Allt krut bör läggas på ungdomarna, flertalet börjar röka innan 19 års ålder. Ett helt uppslag ägnas också åt årets Rosa Bandet-gala, som hölls i Norrköping i den fullsatta Louis De Geer-hallen.
Nr 3, 2011 - Rosa Bandet-Temat för det här numret är Rosa Bandet. Det här är det nionde året som Rosa Bandet-kampanjen pudrar Sverige i rosa och påminner om att Cancerfonden bekämpar bröstcancer inte bara i oktober utan hela året om. År ut och år in.
Nr 2, 2011 - Mustaschkampen-"Våga prata om din prostata" - det är temat för Mustaschkampen 2011. Prostatacancer är Sveriges vanligaste sjukdom ändå är den svår att prata om. Det här numret av Rädda Livet tar också upp bukspottkörtelcancer - den tysta cancerformen.
Nr 4, 2010 - Cancer i olika kulturer-Många av dagens cancerpatienter är människor med olika traditioner och behov. Det blir väldigt tydligt i intervjuer i detta nummer av Rädda Livet med temat "Cancer i olika kulturer". Här kan du läsa Rädda Livet i digital version.
Nr 3, 2010 - Hjärntumörer-I detta nummer fokuserar vi på Hjärntumörer. Vi får även läsa om Malin, som bara 32 år gammal gick bort av cancer, och samtidigt lämnade man och två små barn efter sig.
Nr 2, 2010 - Lungcancer-Läs om hur prins Carl-Philip stöder Mustaschkampen, som även är detta nummers tema. Förutom temat kan du även läsa om världens vanligaste cancerform - lungcancer.
Nr 1, 2010 - Hudcancer-I detta nummer av Rädda Livet är temat hudcancer. Forskning visar att vi bör vara extra försiktiga när vi tar en vinterveckas semester i sydligare länder och överumplar den bleka huden med starka solreflexer vid strandkanten.
Nr 4, 2009 - Smärta-Det finns många sorters smärta - och det är just smärta som är temat för detta nummer av Rädda Livet. Det finns en fysisk, kroppslig smärta som kan behandlas med läkemedel. Den själsliga smärtan rår inte läkemedlen på.
Nr 4, 2013 – Leukemier-I årets sista nummer av Rädda Livet får leukemier, blodcancer, stort utrymme. Tack vare framgångsrik forskning är kronisk myeloisk leukemi, KML, i dag en cancersjukdom med så god prognos att man försiktigt börjat tala om bot med hjälp av mild tablettbehandling.
Nr 3, 2013 – Bröstcancer-Bröstcancer är temat i årets tredje nummer av vår medlemstidning Rädda Livet. Läs om studien som visar hur bröstens täthet har betydelse för behandlingsframgång. Möt marinkårssoldaterna i USA som drabbats av en "kvinnlig" cancer och väcker hopp om nya rön kring bröstcancers uppkomst. Du får även möta konstnären Yan Martsynkevych som vårdas i hemmet.
Nr 2, 2013 – Livsstil-Årets andra nummer har tema livsstil, vad vi kan göra i vår vardag för att minska risken att få cancer. Bland annat får vi träffa Monica och Steninge som vandrar i fjällen och cyklar runt om i landet.
Nr 1, 2013 - Forskning-Årets första nummer av Rädda Livet har temat forskning. Vi får bland annat möta unge professorn Kristian Pietras. Ett annat stort ämne i tidningen är rehabilitering, där svensk cancervård står inför stora och positiva förändringar.
Nr 4, 2012 - Saknad-I detta nummer av Rädda Livet är temat saknad. Begreppet inbegriper den värsta svärta som sköljer över en i sorgen när man vågar ta emot de fruktansvärda känslorna vid en dödsbädd.
Nr 3, 2012 - Prostata- och bröstcancer-Årets tredje nummer av Rädda Livet har två teman: prostatacancer och bröstcancer. Läs om nya läkemedel och behandlingsalternativ och möt två gifta par som kämpat sig igenom sjukdomstiden. Dessutom ett ordentligt grepp om Rosa Bandet - oktober står ju för dörren!
Nr 2, 2012 - Hudcancer-I årets andra nummer av Rädda Livet är temat hudcancer. Den allvarligaste formen malignt melanom ökar oroväckande snabbt i Sverige. Rehabilitering och sexualitet är andra ämnen som tas upp. Dessutom får du möta tv-profilen Katarina Hultling som kämpar mot bröstcancer.
Nr 1, 2012 - Forskning-I årets första nummer är temat forskning. Cancerfonden delar i år ut 391 miljoner kronor till forskning - ett resultat av alla gåvor från våra givare. Du kan också läsa om kung Carl XVI Gustafs besök på Cancerfondens 60-årsjubileum. Och om en unik operationsmetod med varm cytostatika.
Nr 1, 2011 - 60 års framsteg-I år fyller Cancerfonden 60 år. Under denna tid har vi finansierat svensk cancerforskning med 7 miljarder kronor. I detta nummer av Rädda Livet kan du bland annat läsa om hur verksamheten började, hur forskningsbudgeten såg ut 1954 och hur kunskapsläget ser ut idag.
Nr 2, 2009 - Prostatacancer-Varje timme får en man i Sverige diagnosen prostatacancer. I dag lever 70 000 män som har eller har haft sjukdomen. I detta nummer av Rädda Livet är prostatacancer det stora temat.
Nr 1, 2009 - Hit går pengarna-Svenska folket skänker närmare fem miljarder kronor årligen till ideella organisationer. Extra givmilda blir vi runt jultider eller är stora katastrofer inträffar. Och vi mår bra av att ge, visar en ny studie. I detta nummer av Rädda Livet kan du läsa om vart pengarna går och hur de används.
Nr 4, 2008 - Oro-Temat för detta nummer är oro. Oro för sin sjukdom, oro bland närstående, men också att man kan hämta kraft ur samtal med människor i samma situation. Vi talar om kris, ångest, depression och sorg. Hur hanterar man sin rädsla? Vad vill man prata om när döden är nära? Vilken hjälp finns att få? För Lisbeth hjälpte lite ilska till vid tillfrisknandet. Lilla Hanna, 6 år, finner trygghet i att mamma tittar på henne från himlen.
Nr 3, 2008 - Bröstcancer-De flesta av oss har en släkting eller bekant som insjuknat i bröstcancer. En kvinna i Sverige som lever till dess hon blir uppåt 80 år har en risk på 1/9 att insjukna i sjukdomen. Denna siffra talar också om för oss att nästan 90 procent aldrig kommer att få bröstcancer! Detta nummer av Rädda Livet handlar om bröstcancer.
Nr 2, 2008 - Cancer i tjock- och ändtarm-Temat i detta nummer är cancer i tjock- och ändtarm som vid sidan av lungcancer är den cancerform som orsakar flest dödsfall i Sverige.Men prognosen för patienter som insjuknar i dag är betydligt ljusare än tidigare.
Nr 2, 2007 - Sola sakta-Håll koll på dina födelsemärken, sök läkare vid förändring! Detta är ett tips som kommer fram i tidningens tema. Därmed hjälper du till att sänka insjuknandetalen. Ändrar du dessutom dina solvanor kan du bli en dubbel vinnare.
Nr 3, 2007 - Fetma och cancer-Antalet personer med övervikt och fetma i vår befolkning har på 20 år fördubblats. Det innebär att 700000 personer i åldrarna 16 till 84 år har fetma. Lena Flinth ger oss några råd om hur man håller vikten. Det har nämligen visat sig att genom att behålla sin normalvikt kan man förebygga cancer i tjocktarm, matstrupe (adenokarcinom) och livmoderslemhinna. Detsamma gäller njurcellscancer och och bröstcancer bland kvinnor efter klimakteriet.
Nr 1, 2007 - Patienter och anhöriga-Detta nummer av Rädda Livet är ett tilltal till dig som patient eller anhörig. Du ska veta att du inte är ensam om dina erfarenheter, din oro eller dina biverkningar. Det finns människor både inom och utanför sjukvården som kan och vill bistå dig. Några är kanske mindre lyhörda, medan andra har ett öra vänt mot sin medmänniska.