Om oss
Publicerad
12 mar 2009

Nr 1, 2008 - Nya läkemedel

I detta nummer av Rädda Livet presenterar vi de tio godkända, målinriktade cancerläkemedlen som ingår i terapiarsenalen i Sverige.Vi möter också ett par patienter som behandlas med några av dessa preparat. De mår bra, men är trötta.

Tema: Nya läkemedel

Tema: Nya läkemedel

Några rubriker

  • 500 000 liv sparade
  • Recept för muntorra
  • Miraklen finns inom dig
  • Räkneverket rullar igång
  • Dikter om livet

Rädda livet nr 1, 2008 (PDF, 3 MB)

Läs mer om Cancerfonden
Nr 1, 2011 - 60 års framsteg-I år fyller Cancerfonden 60 år. Under denna tid har vi finansierat svensk cancerforskning med 7 miljarder kronor. I detta nummer av Rädda Livet kan du bland annat läsa om hur verksamheten började, hur forskningsbudgeten såg ut 1954 och hur kunskapsläget ser ut idag.
Nr 1, 2013 - Forskning-Årets första nummer av Rädda Livet har temat forskning. Vi får bland annat möta unge professorn Kristian Pietras. Ett annat stort ämne i tidningen är rehabilitering, där svensk cancervård står inför stora och positiva förändringar.
Nr 2, 2011 - Mustaschkampen-"Våga prata om din prostata" - det är temat för Mustaschkampen 2011. Prostatacancer är Sveriges vanligaste sjukdom ändå är den svår att prata om. Det här numret av Rädda Livet tar också upp bukspottkörtelcancer - den tysta cancerformen.
Nr 2, 2012 - Hudcancer-I årets andra nummer av Rädda Livet är temat hudcancer. Den allvarligaste formen malignt melanom ökar oroväckande snabbt i Sverige. Rehabilitering och sexualitet är andra ämnen som tas upp. Dessutom får du möta tv-profilen Katarina Hultling som kämpar mot bröstcancer.
Nr 2, 2013 – Livsstil-Årets andra nummer har tema livsstil, vad vi kan göra i vår vardag för att minska risken att få cancer. Bland annat får vi träffa Monica och Steninge som vandrar i fjällen och cyklar runt om i landet.
Nr 2, 2014 – Immunterapi-Immunterapi mot cancer går ut på att utnyttja kroppens eget immunförsvar för att bekämpa sjukdomen. Senare års framsteg presenteras och nya behandlingar har blivit verklighet.
Nr 3, 2009 - Gyncancer-I detta nummer är temat gyncancer, en tumörform som drabbar ca 2900 kvinnor per år, men som vi inte talar så mycket om. kanske kan man säga att cancersjukdomar under såväl bälte som skärp är lite tabu att diskutera. Men nu ska det bli ändring på det! Sex sidor om gyncancer i detta nummer!
Nr 3, 2012 - Prostata- och bröstcancer-Årets tredje nummer av Rädda Livet har två teman: prostatacancer och bröstcancer. Läs om nya läkemedel och behandlingsalternativ och möt två gifta par som kämpat sig igenom sjukdomstiden. Dessutom ett ordentligt grepp om Rosa Bandet - oktober står ju för dörren!
Nr 3, 2014 – Slåss mot cancern-Vi lever allt längre och allt fler av oss kommer att sluta våra liv med en cancerdiagnos. En rapport från Världshälsoorganisationen, WHO, visade nyligen att antalet cancerfall kommer att öka med 70 procent de närmaste 20 åren. Ungefär en tredjedel av all cancer orsakas av faktorer som går att påverka i vår vardag. Så mycket hänger på dig och mig!
Nr 4, 2007 - Forskningen 40 år-Rädda Livet fyller 20 år i år. Välkommen till en fullmatad tidning om cancerforskning i ett 40 årsperspektiv! Vi blickar tillbaka och forskare berättar vad de förstod om cancer för 20 år sedan. De delger oss också vad de vet i dag och dessutom sina visioner 20 år framåt i tiden.