Foto: Ida Bellinder, Carlos Zaya, Björn Pettersson/Sirius Fotboll, Melker Dahlstrand.
Nyheter
Publicerad
30 okt 2017

"Tillsammans har ni bidragit till livsviktig cancerforskning"

Tack vare ett enormt engagemang från privatpersoner, föreningar och företag har Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj i år gjort en rekordinsamling på 84 miljoner kronor, jämfört med förra årets resultat på 81 miljoner kronor.

– Det är ett fantastiskt resultat och visar vilken otrolig kraft det finns hos privatpersoner, föreningar och företag runt om i hela Sverige. Vi vill rikta ett stort tack till alla som på olika sätt bidragit till kampanjen. Forskning är helt avgörande för att vi ska besegra cancer – tillsammans har ni bidragit till livsviktig cancerforskning, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden. 

En rosa månad med ett stort engagemang

Årets Rosa Bandet-kampanj har skapat ett större engagemang än någonsin. Hundratusentals rosa band har köpts och burits av personer runt om i hela landet, hundratals privata insamlingsinitiativ har arrangerats, Cancerfondens sponsorer har bidragit med över 200 olika rosa produkter som sålts under oktober till förmån för Cancerfonden och smyckesdesignern Efva Attling har bidragit med ett unikt mönster till årets rosa band. 

Under oktober har Cancerfonden spridit kunskap om bröstcancer genom viktiga berättelser från patienter och forskare. I samband med Rosa Bandet-loppet lyftes budskapet om att fysisk aktivitet minskar risken för att drabbas av bland annat bröstcancer. I årets kampanj har det även lyfts att åldersgränsen för mammografi är förlegad och behövs utredas då äldre kvinnor också har rätt till tidig upptäckt.

För att uppmärksamma att ingen ska behöva möta cancer ensam har alla i år kunnat engagera sig genom att skänka en tanke på Cancerfondens webbplats. Några utvalda personer som berörs av cancer har burit interaktiva rosa band som glittrat i olika mönster varje gång någon skänkt en tanke. Totalt har det skänkts närmare 30 000 digitala tankar under oktober.

Fortsätt att vara med oss i kampen mot cancer – Swisha din gåva till 901 95 14. Tack, tillsammans ska vi besegra cancer! 

Visa fler