Foto: Erik Thor
Nyheter
Publicerad
7 jan 2019

Stort engagemang under Tillsammans mot cancer

Hela16 400 personer valde att bli nya månadsgivare under Cancerfondens gala Tillsammans mot cancer som direktsändes i TV4 och TV4 Play. Ett viktigt bidrag till svensk cancerforskning.

– Antalet nya månadsgivare visar svenska folkets enorma engagemang för att besegra cancer. Det är bara tillsammans vi kan nå den visionen. Vi på Cancerfonden är glada och tacksamma över alla som på olika sätt bidrar i den kampen, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare, Cancerfonden.

Artister hedrade nära och kära

Några av våra mest folkkära artister medverkade i galan och delade med sig av sina berättelser och tragiska erfarenheter av cancer. Jonas Gardell bjöd på ett rörande framförande till minne av en nära vän som gick bort i cancer tidigare i år. Peter Jöback hann tyvärr inte försonas med sin pappa innan han gick bort i cancer och bjöd på ett gripande uppträdande. Lisa Ekdahl hyllade sin pappa som ägnat sitt liv åt forskningen och som hon förlorat i cancer. 

Stort tack till alla som bidragit

Varje år får drygt 60 000 personer i Sverige en cancerdiagnos. Det innebär att mer än var tredje person som lever i Sverige i dag kommer att få ett cancerbesked under sin livstid. Men tack vare forskningen överlever i dag två av tre cancer. På 50-talet var den siffran en av tre. 

– Vi har kommit långt, men ännu är vi inte i mål. För att ännu fler ska överleva behöver vi fortsätta satsa stort på forskningen. Med nya behandlingsmetoder och ny teknik flyttas positionerna fram steg för steg, säger Ulrika Årehed Kågström och fortsätter:

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som på olika sätt bidragit till det fina resultatet i kväll. Tack till alla som arbetat med och medverkat i galan, tack till våra patienter, forskare, artister och programledare som bjudit på sig själva och sina berättelser i hopp om att hjälpa andra. Detta är stort, avslutar Ulrika Årehed Kågström. 

Läs mer om galan här 

Se galan på TV4 Play 

Visa fler