Foto: Melker Dahlstrand.
Nyheter
Publicerad
26 sep 2017
Författare
Ida Bellinder

Rekordstor insamling för Rosa Bandet-loppet

I söndags samlades 4122 löpare på Lidingö i Stockholm för att springa årets Rosa Bandet-lopp. Tillsammans var de med och samlade in rekordsumman 532 000 kronor till Cancerfonden och svensk cancerforskning.


Cancerfondens ambassadör Paul Svensson och Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare. Fotograf: Melker Dahlstrand.

– Stort tack till alla er som under helgens härliga folkfest bidragit med över en halv miljon kronor till den livsviktiga cancerforskningen. Tillsammans hjälps vi åt att besegra cancer snabbare, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare för Cancerfonden.

Nytt för i år var att även män välkomnades att springa loppet i den nya mixgruppen. En av alla dem som tog chansen var Cancerfondens ambassadör Paul Svensson.

– Att springa i mixgruppen, som både öppnar upp för alla att springa en lagom lång sträcka på 4 km och samtidigt gör det möjligt för alla att vara med och besegra cancer känns helt magiskt, säger han.  

Rosa Bandet-loppet är en del av Lidingöloppet och hette tidigare Lidingö Tjejlopp. 2016 fick Cancerfonden ärva titelsponsorskapet och loppet är nu en del av Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.

Missade du årets lopp? Anmälan tills nästa års lopp är redan öppen på lidingoloppet.se. Vi ses då!

Visa fler