Pauls tips inför Rosa Bandet-loppet

I september är det dags för årets viktigaste (och kanske även årets vackraste) lopp: Rosa Bandet-loppet. En av deltagarna är stjärnkocken och Cancerfondens ambassadör Paul Svensson. Här berättar han om hur löpningen kom in i hans liv och vad han äter innan han tränar.

Gör som Paul – anmäl dig till loppet nu!

Mixed-gruppen  

 

Söndagen den 30 september är det dags för årets Rosa Bandet-lopp. Förra året infördes en ny startgrupp, Mixed-gruppen, som både män och kvinnor kan delta i och den gruppen finns självklart kvar. 
– Det är jätteroligt att jag får möjlighet att springa i Mixed-gruppen i år igen och lyfta vikten av hälsa och motion, säger Paul. 

För honom har Rosa Bandet-loppet blivit en nyvunnen tradition och hans deltagande har flera orsaker. 
– Jag älskar att träna och vara aktiv i vardagen. Det gör att jag känner mig stark, pigg och duktig. Jag känner mig vid liv när jag tränar och jag tar hand om min kropp för att må bättre, säger han.

Vad äter du inför ett lopp?
– Ungefär en vecka innan loppet dricker jag ett glas rödbetsjuice om dagen. Och innan loppet laddar jag med så mycket energi som möjligt. För mig funkar energigröt med frön och nötter, gärna med äppelmos och mjölk. Det är energität mat som man får behålla länge. Efter loppet fyller jag på med rödbetsjuice igen och äter så mycket mat som möjligt, gärna en rejäl pasta.

Hur laddar du i övrigt innan?
– ­Jag tror på långsiktig träning och Rosa Bandet-loppet ger mig motivation att träna. Jag sätter upp små mål på vägen, det kan vara att till exempel röra på mig 30 minuter om dagen och göra det flera gånger under en dag, snarare än att träna i längre pass en gång under dagen. Inför ett lopp springer jag gärna en kilometer om dagen och inte långa sträckor. Jag varvar gärna löpning, styrka och rullskidor.

Berätta om ditt roligaste träningsminne!
– Mitt absolut första löparminne var när jag var uttråkad under en tv-produktion nere i Skåne. Jag kände att jag bara måste göra något så jag tog på mig mina Conversedojjor, gick ut och bara sprang. Efter ett bra tag var jag helt slut och helt övertygad om att jag sprungit en mil, men det visade sig vara två kilometer… Efter det köpte jag löpardojjor och tre månader senare sprang jag lätt och tyckte att det var behagligt att springa. Plötsligt var det skönt att motionera, jag kunde förstå de som pratat om glädjen i att ta en löptur. Nu springer jag sju, åtta kilometer i olika tempon. Ibland kör jag mystempo och ibland blir det backträning. Jag springer för att kroppen ska må bra och jag lyssnar på kroppen så att jag inte får några slitskador.


Pauls 8 skäl att delta i Rosa Bandet-loppet:

1. Du blir pigg och alert efteråt.

2. Loppet är lagom långt och ger varierande löpning. 

3. Det är det bästa sättet att vara ute i naturen, loppet är en otroligt vacker slinga.

4. Det är ett härligt sätt att umgås med vänner som du kanske inte hinner träffa så ofta.

5. Det är grymt för blodcirkulationen och värmen i kroppen – särskilt om du är frusen.

6. Gör loppet till en tradition och ställ upp nästa år igen, då kan du enkelt mäta din utveckling.

7. Du kommer ha superroligt i spåret! Det är mycket glädje, gemenskap och en oerhört fin stämning i loppet. Det är fullt av varma människor som peppar varandra.

8. Sist men inte minst: genom att delta i Rosa Bandet-loppet bidrar du till den främsta svenska cancerforskningen.


Det här är Rosa Bandet-loppet:

  • Loppet är öppet för alla som fyllt 12 år och äldre och du väljer själv om du vill gå, springa eller göra både och. 
  • Loppet är en del av ”En Svensk Klassiker – Korta” och ”En Svenska Klassiker – Tjej”. Män som vill delta i ”Korta” anmäler sig till Mixed gruppen och springer 10 kilometer. Kvinnor som gör ”Korta” eller ”Tjej” kan springa 10 kilometer i vilken grupp som helst.
  • Det finns tre olika grupper att anmäla sig till:
    Rosa Platser anmälningsavgiften är 650 kronor, hela summan går till Cancerfonden. För endast kvinnor. 10 kilometer. (Fullbokat)
    Mixedgruppen anmälningsavgiften är 500 kronor och halva summan går till Cancerfonden. Både för män och kvinnor. 10 eller 4 kilometer.
    Ordinarie startgrupp till 30/6 485 kr, därefter 525 kr till och med 25/8. Därefter 560 kr. Du kan välja att ge en egen gåva eller köpa en t-shirt för att bidra till Cancerfonden. 10 kilometer.

Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.