Nyheter
Publicerad
19 sep 2013
Författare
Johan Wåhlin

Pamela Andersson om uppdraget som ambassadör för Cancerfonden

Nyligen presenterade vi Cancerfondens nya ambassadörer, som ska hjälpa oss att sprida kunskap om cancer. En av de fyra som tagit sig an uppgiften är journalisten Pamela Andersson.

Pamela Andersson. Foto: Andrea Björsell.

– Jag blev väldigt glad och stolt över att bli tillfrågad! Jag vet vilket viktigt jobb Cancerfonden gör och jag är hedrad över att få vara en del av det, säger hon.

Sommaren 2012 fick Pamela Andersson veta att hon drabbats av cancer. I dag lever hon med en hjärntumör som inte går att operera bort, men som är under behandling med cytostatika. Pamela, med bakgrund som sportjournalist, beskriver kampen mot cancern som en match. Just nu leder hon mot tumören med 2-1, skriver hon i sin blogg.

Idrott och träning är viktiga bitar i Pamela Anderssons liv. Hon är chefredaktör för tidningen ToppHälsa och kommenterar sporthändelser som en del av SVT Gomorrons sportpanel. Bland mycket annat.

– Jag hoppas kunna förmedla vikten av fysisk aktivitet och att hålla sig i form. Både som förebyggande och under en behandling. Jag började träna direkt när jag fick beskedet att jag drabbats av en hjärntumör och min fysik har betytt mycket, även mentalt, under de tuffa behandlingarna.

Vi hälsar Pamela Andersson varmt välkommen som ambassadör för Cancerfonden!

På vår webbplats kan du läsa mer om fysisk aktivitet och cancer.

Johan Wåhlin

Webbredaktör

Visa fler