Madelene Ullbro, Design & Bying Manager på Lindex. Foto: Lindex.
Nyheter
Publicerad
27 okt 2017
Författare
Sandra Forsvik

Specialdesignad protes-bh i Lindex rosa kollektion

I årets egendesignade kollektion The Pink Collection har Lindex tagit fram en speciellt utformad protes-bh för kvinnor som drabbats av bröstcancer.

Madelene Ullbro, Design & Bying Manager på Lindex, arbetar med produktutformning av underkläder och berättar att det var tio år sedan företaget började sälja sina första protes-bh:ar. Att protes-bh:n ska ingå i deras sortiment ser hon som en självklarhet.

– Jag att det hade varit viktigt att inte känna mig exkluderad. Jag hade velat ha samma tillgänglighet som alla kvinnor. Kunna gå in i en butik och hitta en vacker och skön bh med bra funktion och utformning, säger Madelene.

Viktigt att se vilka behov som finns 

I arbetsprocessen med att ta fram protes-bh:n har Lindex genom åren tagit hjälp av ett antal kvinnor som själva har haft bröstcancer, och till följd av det opererat bort antingen ena eller båda brösten.

– Jag tycker verkligen att det är viktigt att inkludera dessa kvinnor och lyssna på deras behov för att kunna erbjuda en bh med bästa möjliga funktion och komfort.

Oavsett om man tagit bort delar av ett bröst eller hela bröstet har det exempelvis visat sig att kupan behöver vara mer täckande och sluta till mot kroppen hela vägen in till bröstkorgen för att fungera bra med protes. En protes-bh behöver också vara mjuk och skön för att inte skava mot ärr och känslig hud.

Vill finnas till för alla kvinnor

Nytt för i år är att Lindex har valt att ha med protes-bh:n i The Pink Collection, där tio procent av försäljningen går till Cancerfonden och svensk cancerforskning. 

Med en ny färg och vacker spets hoppas Madelene och hennes kollegor kunna erbjuda något utöver de protes-bh:ar som ingår i Lindex bassortiment. Förhoppningen är också att deras kunder ska få möjlighet att känna sig lite extra fina.

– Vi på Lindex vill finnas till för alla kvinnor och kvinnor med olika behov. Tanken med årets kollektion är att skapa en känsla av välmående och komfort, och där spelar protes-bh:n en viktig roll tror vi.


Läs mer om The Pink Collection 2017
 

Protes-bh:n i The Pink Collection finns i ett flertal Lindexbutiker över hela landet. Den kostar 299 kronor och 10 procent av försäljningen går till Cancerfonden och svensk cancerforskning.

Sandra Forsvik

Webbredaktör

Visa fler