Nyheter
Publicerad
3 okt 2017

Kronprinsessan och Efva Attling – tillsammans mot cancer

På söndag startar Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj och under oktober färgas hela Sverige rosa i kampen mot cancer. H.K.H. Kronprinsessan Victoria är kampanjens officiella beskyddare och smyckesdesignern Efva Attling har designat årets rosa band.

– På Cancerfonden är vi stolta över att dessa starka kvinnor väljer att representera och stödja den här viktiga kampanjen. Det här är nionde året som Kronprinsessan bär det rosa bandet, som kampanjens officiella beskyddare, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden och fortsätter:

– Tillsammans sätter vi strålkastarljuset på bröstcancer, den vanligaste cancerdiagnosen bland kvinnor, samtidigt som vi samlar in pengar till svensk cancerforskning. Rosa Bandet-kampanjen förenar oss alla, såväl privatpersoner som företag.

Under oktober arrangeras hundratals olika evenemang till förmån för Cancerfonden. Samtidigt bär hundratusentals människor det rosa bandet och väljer att köpa rosa produkter från Cancerfondens sponsorer. Allt för att visa stöd och bidra till svensk cancerforskning.

När Cancerfonden bildades 1951 överlevde en av tre som drabbades av cancer, i dag överlever två av tre. Vi har kommit långt, men vi är inte framme.

– Det är enskilda personers engagemang och bidrag som möjliggjort denna fantastiska utveckling. Samtidigt är Cancerfondens vision att besegra cancer. Kanske kommer det inte att ske under vår livstid, men låt oss tillsammans se till att våra barn och barnbarn får uppleva detta, säger Ulrika Årehed Kågström.

Visa fler