Nyheter
Publicerad
7 okt 2016

Kjell Wilhelmsen ny ambassadör för Cancerfonden

Kjell Wilhelmsen diagnostiserades med bröstcancer förra året och valde att vara öppen med sin sjukdomshistoria. Att få fler män att våga prata om cancer ser han som en viktig del av sitt ambassadörskap.

– Det är en stor ära för mig att axla rollen som Cancerfondens nya ambassadör. Jag vill vara ett stöd för de som drabbas och visa att det finns ljus i tunneln. Vi killar är generellt sett dåliga på att prata om det som är svårt. Det måste vi bli bättre på. Jag hoppas att jag kan få andra att börja prata om cancer genom att dela med mig av min historia, säger Kjell Wilhelmsen.

Cancerfondens ambassadörer har i uppgift att hjälpa Cancerfonden att sprida kunskap om cancer och hur organisationens arbetar för att färre ska drabbas och fler ska överleva sjukdomen.

– Ett viktigt uppdrag för Cancerfonden är att berätta om hur det är att drabbas av cancer. Det krävs mod för att våga vara öppen med sin upplevelse av en svår sjukdomstid. Vi är därför stolta och glada över att den omtyckta skådespelaren Kjell Wilhelmsen vill hjälpa oss i det viktiga arbetet. Hans engagemang är oerhört värdefullt, säger Ulrika Årehed Kågström, Cancerfondens generalsekreterare.

– Det behövs mer pengar till forskning för att fler ska överleva. Jag och flera i min närhet har drabbats av cancer och jag vill göra allt jag kan för att mina barn inte ska drabbas, säger Kjell Wilhelmsen.

Cancerfondens ambassadörer

Kjell Wilhelmsen blir en del av Cancerfondens ambassadörsteam. Där ingår Magdalena Forsberg, Pamela Andersson Alselind, Paul Svensson och Leo Razzak.

Visa fler