Nyheter
Publicerad
7 maj 2012
Författare
Martina Frick Isberg

Kampen mot cancer fortsätter – med eller utan mustasch

Som många redan vet vid det här laget har Cancerfonden valt att inte längre driva kampanjen Mustaschkampen. Vi kommer istället att satsa på att driva en kampanj för att rekrytera fler månadsgivare som ger oss möjlighet att finansiera cancerforskningen långsiktigt och sänka de administrativa kostnaderna.

Alla pengar som Cancerfonden samlar in, oavsett om det är genom en kampanj eller inte, hamnar i samma pott och fördelas sedan till de forskningsprojekt med högst kvalitet. Prostatacancerforskningen är alltså inte beroende av enskilda kampanjer.

Att Cancerfonden har gjort detta val betyder dock inte att kampen mot cancer är över – tvärtom! Flera initiativ som tagits i samband med Mustaschkampen fortsätter att leva kvar, och även nya initiativ tas runt om i landet.

Kennet Andersson arrangerar Kennet Cup för tredje året i rad med insamling till förmån för Cancerfonden.

Travkusken Björn Goop har tidigare i samarbete med ATG engagerat sig i Mustaschkampen. I år tar de samma initiativ till förmån för Cancerfonden. Från 1 maj fram till och med Cancerfondens lopp på Elitloppssöndagen den 27 maj skänker ATG 5 000 kronor till Cancerfonden för varje seger som Björn Goop tar.

Mustaschmästarna från Mustaschkampen 2011 har startat en ny insamling till förmån för Cancerfonden.

Måndagen avslutades med fyra segrar för Goop och 20 000 kr, vilket innebär att insamlingen nu är uppe i 60 000 kr. Ett fantastiskt resultat inom bara en vecka!

Kennet Andersson sparkar igång Kennet Cup den 2 juni – en fotbollsturnering med syfte att öka intresset för prostatacancer. För tredje året i rad anordnas Kennet Anderssons välgörenhetscup på Heden. Hittills har Kennet Cup genom åren samlat in över en miljon kronor – ett otroligt resultat. I år är insamlingsmålet för Kennet Cup 500 000 kr. Läs mer om Kennet Cup här.

Förra årets Mustaschvinnare vann en resa till Bologna tillsammans med fotbollslegendaren Kennet Andersson. De har nu tillsammans startat en ny insamling med ett mål på 50 000 kr, och är redan uppe i hälften av beloppet.

Har du en idé och vill starta en egen insamling? Här startar du en insamling.

Cancerfonden kommer självklart att fortsätta uppmärksamma prostatacancer genom att sprida kunskap om sjukdomen och genom påverkansarbete.

 

Martina Frick Isberg

Tidigare ansvarig sociala medier

Visa fler