Nyheter
Publicerad
27 okt 2016

"Jag kraschade där och då"

I december 2014 fick trebarnsmamman Bitte Holmström bröstcancer. Beskedet kom som en chock och hennes tillvaro gick i spillror. I dag, två år senare, berättar hon om sjukdomen och vägen tillbaka.

− Jag hade gått på den vanliga ordinarie kallelsen på mammografin och började känna mig lite orolig. Väl vid återbesöket slussades jag in i ett annat rum. Där fick jag beskedet att jag hade bröstcancer. Jag kraschade där och då.

Den första tiden präglades av oro. Men Bitte fann en inre styrka, hon intalade sig tidigt att ”det kommer att gå bra för mig”.

− De här första dagarna var jättejobbiga. Att komma hem och träffa mina barn. Att ringa och berätta för min mamma. Samtidigt har jag en nära vän som just hade gått igenom en lyckad cancerbehandling, så jag visste att det kunde gå bra.

Hästen blev en del i tillfrisknandet

Vintern 2015 tog Bitte över vårdnaden över hästen Jackpot Piraya, som hon tidigare ridit. Vänskapen kom att bli en del i hennes resa till att friskna.  

− Så fort jag var tillräckligt pigg satte jag mig i bilen och åkte till stallet. Sedan var jag där hela dagarna. Det har fungerat som en ventil. Vill jag prata med ”Pirren” kan jag göra det. Han svarar inte, men finns alltid där. Det får mig att må bra.

Bitte har i dag kommit tillbaka till arbetet och jobbar heltid, och hon tror att det gått fortare att komma tillbaka tack vare hästintresset.

− Jag har ju tränat hela tiden under min sjukdom. Mina läkare sa att det var jättebra att jag red och höll igång och att jag tillbringar tid med hästen. Jag ser väldigt ljust på framtiden.


Skandia är en av Cancerfondens huvudsponsorer. Med hjälp av Bitte Holmströms berättelse lyfter de cancerfrågan under Rosa Bandet-kampanjen. 
Läs mer om Skandias engagemang, och hur ditt sparande hos dem bidrar i kampen mot cancer.

Visa fler