Magnus Käck med sin personal sjunger för Rosa Bandet-kampanjen.
Nyheter
Publicerad
6 okt 2015
Författare
Johan Wåhlin

ICA-personalen stödjer Rosa Bandet med musikvideo

Ni har väl inte missat att ICA, huvudpartner till Cancerfonden i Rosa Bandet, tar en rosa månad i oktober. ICA Nära i Järvastaden tar engagemanget ett steg längre genom att släppa en musikvideo.

I den rosa månaden är det bra mat och rosa produkter som gäller; för att minska risken för cancer och för att stödja cancerforskningen.

ICA Nära i Järvastaden har givetvis laddat butiken. Men det räcker inte där. Personalen bjuder även på musikvideon "En rosa månad", med mycket hjärta och humor. Refrängen går: "En rosa månad för mig och andra. Allt blir ju bättre när vi hjälper varandra. Och alla rosa varor du köper utav oss, ger pengar till Cancerfonden förstås!"

– Vi har fått jättemycket positiv respons från våra kunder, framför allt på Facebook men också i butiken. Det var inget som jag hade förväntat mig, berättar ICA-handlaren Magnus Käck som även medverkar i filmen.

Magnus Käck ser filmen som ett bra sätt att uppmärksamma bröstcancer. Filmen var en annorlunda och rolig grej för personalen att samlas kring för stunden. Men det gav också någonting mer värdefullt på sikt, menar Magnus.

– Det här vi har gjort tillsammans har ökat medvetenheten om cancer och det har ökat engagemanget internt för Rosa Bandet.

I ICAs butiker runt om i landet kan du köpa årets rosa band som designats av arkitekttrion Claesson Koivisto Rune. På ICA kan du också välja bland ett femtiotal rosa produkter som säljs till förmån för Cancerfonden. För den som vill äta lite nyttigare finns många olika rosa varor inom frukt och grönt, där varje köp bidrar med 1,50 kr till Cancerfonden.


Några av ICAs många rosa produkter.

– En lyckad Rosa Bandet-kampanj är förstås att vi säljer mycket men lika viktigt är det att synliggöra bröstcancer. Vi måste våga prata om det, säger Magnus Käck.

Förra året samlade ICA in rekordsumman 27 miljoner kronor i Rosa Bandet-kampanjen. Magnus Käck tycker att det är bättre drag i kampanjen den här rosa månaden. Det skyltas mer rosa i år, säger han, och personalen har t-shirtar och kepsar med Rosa Bandet-motiv. Och "En rosa månad"-videon har redan fått konkurrens av andra skönsjungande ICA-anställda: ICA Maxi i Linköping & Joyvoice har nämligen lanserat "En rosa kärleksaffär.

Kanske är det en ny rekordinsamling när vi summerar Rosa Bandet 2015?

– Det är inte så svårt egentligen. Det är som vi sjunger: ”Kom igen Sverige – nu ger vi massa miljoner!”, avslutar Magnus Käck.

Mer om vår huvudpartner ICA hittar du på ICAs egen sida här på webbplatsen.

Johan Wåhlin

Webbredaktör

Visa fler