Nyheter
Publicerad
16 maj 2012
Författare
Johan Wåhlin

Fotboll mot cancer hade bejublad final

Tillsammans kan vi besegra cancer. De orden var verkligen aktuella i lördags, då Fotboll mot cancer spelade sin bejublade uppvisningsmatch i Skövde.

På ena planhalvan Våmbs C-lag, förstärkta med legendaren Ralf Edström som coach. På den andra väntade tv-laget med profiler som Patrick Ekwall, Patrik Sjöberg, Mårten Andersson, Pontus Kåmark, Robert Prytz och Özz Nujen. Runt Södermalms idrottsplats trängdes 1 800 åskådare.

De fick se tv-laget vinna med 3-1.

– Vi visste att de var bra och det var inte seger som var det viktiga. Det är fantastiskt hur många som har kommit hit, vi visste ju inte alls innan, sade arrangören och 1-0-skytten Jens Furhoff till Skövde Nyheter.

Fotboll mot cancer är ett av många fina exempel på insamlingar till förmån för Cancerfonden. En första uppskattning pekar mot mellan 100 000 och 200 000 kronor – pengar som går främst till cancerforskning. En fantastisk insats av initiativtagarna Klas Fredriksson, Håkan Jonsson, Jens Furhoff och Tomas Carlsson.

Killarna i Våmb jobbade stenhårt för att få till festen. Bland annat släppte de den här filmen, där de uppmanade folk att hjälpa till.

För att öka intresset ytterligare spreds informationen genom insamlingens Twitterkonto. Där fortsatte också kommentarerna efter matchen. Fotbollsjournalisten Patrick Ekwall utsåg Özz Nujen till ”kurdernas Maradona” efter dennes konstmål på volley mot Våmb. Komikern kontrade med ”är iaf lika tjock som han när han rehabade på Kuba…”

Här kan du läsa mer om matchen.

Ett stort, varmt tack till Fotboll mot cancer och alla som ställde upp för Cancerfondens sak!

Johan Wåhlin

Webbredaktör

Visa fler