Nyheter
Publicerad
29 maj 2017
Författare
Ida Bellinder

Dags att ladda för årets Rosa Bandet-lopp!

Nu är anmälan öppen till höstens stora folkfest – Rosa Bandet-loppet. En nyhet för i år är den mixade startgruppen där även män är välkomna att delta. Bidra till forskningen, kom och spring ett lopp som gör skillnad – för att fler ska överleva cancer.

Rosa Bandet-loppet är inte bara ett terränglopp i vacker natur, utan ger dig också möjlighet att göra en liten, men viktig skillnad för svensk cancerforskning. Från den mixade startgruppen där nu även män kan delta går halva startavgiften till Cancerfonden. Springer du i den rosa startgruppen går som tidigare hela anmälningsavgiften till Cancerfonden.

Del av Tjejklassikern

Rosa Bandet-loppet är en del av Tjejklassikern och det 10 km långa loppet springs på Lidingö utanför Stockholm. Sträckan är densamma som sista etappen av Lidingöloppet och går i kuperad och mjuk terräng. Väljer man att springa i den mixade startgruppen finns även möjligheten att springa fyra km istället för tio km.

– Det är glädjande att Rosa bandet-loppet i år gör det möjligt för alla att delta och visa sitt engagemang. Jag hoppas att så många som möjligt anmäler sig till denna härliga folkfest där vi inspirerar till fysisk aktivitet och sprider kunskap om hur var och en kan minska sin risk att drabbats av cancer genom hälsosamma levnadsvanor, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare för Cancerfonden. 

Mer pengar behövs

Varje år får drygt 61 000 personer i Sverige ett cancerbesked och av dessa får omkring 8 000 diagnosen bröstcancer. I dag överlever 8 av 10 kvinnor sin bröstcancer men svensk cancerforskning behöver mer pengar för kunna att besegra cancer snabbare.

Bidra till forskningen så att fler överlever cancer! Anmäl dig till loppet som gör skillnad! Tillsammans ska vi besegra cancer.

Till anmälan.

Till pressmeddelandet. 

Visa fler