Nyheter
Publicerad
18 apr 2017
Författare
Ida Bellinder

Cancerfonden i manifestation för vetenskap

Lördagen den 22 april samlas människor världen över för manifestationen March for Science. Cancerfonden är en av ett 40-tal organisationer som deltar i Stockholm.

– I tider då alternativa fakta och falska nyheter alltmer konkurrerar med evidensbaserad kunskap är det oerhört viktigt att stå upp för vetenskap och fakta. Cancerfondens vision är att besegra cancer. Nyckeln dit är forskning. Därför stödjer vi March for Science, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden.

I Stockholm avgår marschen från Mariatorget på Södermalm och följer sedan mindre gator via Mosebacke och Folkungagatan fram till slutmålet på Medborgarplatsen där det blir scenframträdanden och tal. Det kommer även vara manifestationer i Uppsala, Umeå och Göteborg.

Initiativet kommer ursprungligen från USA där forskare och allmänhet vill värna vikten av vetenskap och att forskningsbaserad kunskap kommer samhället till nytta.

March for Science samlar organisationer och människor i över 500 städer världen över. En av poängerna med manifestationen är att vetenskapen inte känner några gränser, att den bygger på mångfald och öppenhet och berör alla människor.

Vill du vara med och delta? Här finns mer information om de olika evenemangen: March for Science Sverige

Visa fler