Spring ett lopp för Cancerfonden

I samband med vårens ankomst passar många på att damma av löparskorna. Några väljer att kombinera löpningen med sitt engagemang i kampen mot cancer. Vill du vara med? Anmäl dig till större arrangerade lopp, starta en egen insamling eller bidra till mer ”löpande” insamlingar.

Insamlingen 1kr/km startades av Kristian Ekfors i oktober 2010. Sedan starten har han och andra löpare skänkt 1 krona per kilometer de sprungit varje månad och i skrivande stund är insamlingen uppe i hela 79 404 kronor.


Kristian Ekfors från Tierra Arctic Ultra, ett lopp som går på Kungsleden mellan Nikkaloukta och Abisko. Foto: Privat

– Idén kom när jag gjorde research för att se om jag kunde donera stamceller till min bror som hade leukemi. Jag hamnade på Cancerfondens sida och såg att man kunde starta en egen insamling. Eftersom jag hade fastnat för löpning året innan och förde statistik över antalet kilometer jag sprang blev det naturligt att göra en insättning som motsvarade kilometerantalet, säger Kristian. 

Målet var från början att hålla på i fem år och springa in 10 000 kronor. Nu har det blivit en rutin som fortsatt och till hösten går insamlingen in på sjunde året. Snart har han och de andra löparna sprungit 8 000 mil tillsammans!  

– Det är jag och kanske ett 50-tal andra som varit med och bidragit genom åren. Ett litet gäng stammisar har varit med länge, men det finns också några löpare som bara varit med och sprungit några få gånger, säger Kristian som hoppas på att nå målet på 100 000 kronor så småningom.

Här kan du bidra till Kristians insamling.

Loppet Vem springer du för? är ett insamlingsinitiativ som togs av Victoria Ödmark och Tove Beckman. Med det fem kilometer långa loppet ute på Sandhamn i Stockholms skärgård vill de skapa en gemenskap kring cancer, något som många i vanliga fall förknippar med rädsla, ilska och sorg.

På nummerlappen ges möjligheten för deltagarna att skriva namnet på den person man saknar, tänker på, stödjer och nu springer för. Den 15 juli arrangeras loppet för fjärde året i rad och i år hoppas de nå målet på en miljon kronor i insamlade pengar.

Läs mer om deras insamling och om hur du gör för att anmäla dig!

Ett lite längre lopp, Rosa Bandet-loppet, går av stapeln den 24 september. Rosa Bandet-loppet är en del av Tjejklassikern och är ett 10 km långt lopp på Lidingö i Stockholm. Sträckan är densamma som den sista etappen av Lidingöloppet och går i kuperad och mjuk terräng. Loppet är en del av Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj och anmälningsavgiften från den rosa startgruppen går oavkortat till oss. Anmäl dig här!

 

Vill du också engagera dig för Cancerfonden i samband med ett lopp eller startar du hellre en egen insamling? Läs mer om hur du gör här.

 

Kommande lopp till förmån för Cancerfonden


Vill du få information om vårt arbete för att besegra cancer?

E-post

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Cancerfondens integritetspolicy.