Seminarium: Kost och cancer – hur hänger det ihop?

Välkommen på kunskapsseminarium där vi tar ett helhetsgrepp om ämnet kost och cancer. Tillsammans med Dietisternas riksförbund arrangerar vi seminariet i fyra olika städer runtom i Sverige. Anmäl dig längre ner på sidan!

Varje år drabbas 60 000 personer i Sverige av cancer. En tredjedel av all cancer går att förebygga genom hälsosamma levnadsvanor, bland annat genom en hälsosam kost.

Vi reder ut frågetecken

Media och kokböcker översköljer oss med olika dieter och hälsoråd för att leva längre och undvika sjukdomar. Men vilka råd bör man lyssna på och vilka kan man bortse ifrån? Vad finns det i dag för stöd i forskningen kring kopplingen mellan kost och cancer? Vilka verktyg kan hjälpa oss att äta hälsosammare? Under seminariet Kost och cancer – hur hänger det ihop? reder vi ut alla frågetecken tillsammans med forskare och experter inom området.

Datum och stad 

Seminariet är kostnadsfritt och hålls i fyra olika städer runtom i Sverige, ett gick av stapeln i Stockholm våras. Tack alla ni som kom då!

Antal platser är begränsat. Nedan ser du turnéplanen, anmälan och program. 

Program

  • Välkommen! Elin Ramfalk, enhetschef prevention på Cancerfonden.
  • Hur hänger kost och cancer ihop? Isabel Drake, forskare i epidemiologi, Lunds universitet.
  • Matvanor som minskar risken för cancer  – Charlotta Rubin, leg dietist och folkhälsovetare, Dietisternas Riksförbund.
  • Sant och falskt om kost och cancer  – Maiju Wetterhall, leg dietist och sakkunnig inom cancerprevention, Cancerfonden.
  • Nudging – hur kan man knuffas mot hälsosammare val? Samuel Salzer, beteendestrateg, Beteendelabbet.
  • Enkla tips för en hälsosam vardag – Magdalena Forsberg, f.d. skidskyttestjärna och Cancerfondens ambassadör. (Endast i Sundsvall)
  • Frågestund med alla föreläsare på scen.

Moderator för seminariet är Lotta Gray från Cancerfonden.