Fotografer mot cancer

Startad av Janne Arleklint Cygnel / 2 november 2009

eller

Skänk med SMS

SMS:a BESEGRA 2069 till 72988 för att skänka 50 kr till insamlingen. Om du skriver in ditt namn efter insamlingens idnummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.

Exempel:

BESEGRA 2069 Johan Ek

Insamlat

111 250 kr

Kvarstår till mål

0 kr

Mål

100 000 kr

Genom att bidra i denna insamling visar du att vi fotografer stödjer arbetet med att besegra cancern.

Många, alltför många människor, drabbas av cancer. Många är vi som har nära anhöriga som drabbas. Vi kan beskriva cancer som dagens folksjukdom.

Forskningen kring cancer går framåt. Man vet idag hur cancer uppkommer på molekylär nivå. Det som saknas är kunskapen om hur man skapar botemedel. Speciellt i de fall cancern sprids i kroppen.

Som anhörig till en cancerdrabbad vill man alltid stödja så mycket som möjligt. Tyvärr känner man hela tiden att man inte bidrar tillräckligt. Ett sätt för mig att stödja mer blev att starta insamlingen "Fotografer mot Cancer". Insamlingen sker inom Cancerfonden och alla bidrag går direkt dit.

Cancer drabbar plötsligt. En dag kan man stå där med cancer i sin egen eller någon anhörigs kropp. Då känns det bra med en vård som kan fungera på allra bästa sätt.

Ingen av de som i dag har cancer har någonsin trott att de skulle hamna där.

Målet med denna insamling är att få ihop 100.000:-

Gåvor

för 5 månader sedan
Har skänkt 50 kr
Anonym
för ett år sedan
Har skänkt 50 kr
Åsa Vading
för 2 år sedan
Har skänkt 50 kr
Martin Nyman
för 2 år sedan
Har skänkt 50 kr
Johanna Johansson
för 2 år sedan
Har skänkt 50 kr
Åsa Vading
för 3 år sedan
Har skänkt 100 kr
Tomas Gustafsson
för 3 år sedan
Har skänkt 50 kr
Arleklint Photography
för 3 år sedan
Har skänkt 50 kr
Krister Jakobsson
Visa fler gåvor

Kommentarer

Skänker en slant och postar en bild av en blomma speciellt till Sonja och Janne. Tog bilden när Sonja var frisk och vi var på en fototräff med Naturfotoforum. Det är så jag vill minnas henne, som glad och frisk. Sonja lärde mig mycket om makrofoto och hade många spännande idéer. Vila i frid och hoppas att alla bäckar små kan hjälpa till i forskningen. Kramar!
Annaför 4 år sedan
Söndagen den 19/9 kl 08,30 2010 så avled min livskamrat och fru samt barnens mor i våra armar.. Slutet var utan smärtor. Och utan ångest..Hon kämpade ända in i det sista . Och vi hann berätta att vi älskar henne..Och Lena hann säga detsamma till oss... Personalen som många utav dom har varit med under Lenas långa långa hårda kamp grät med oss.. Dom frågade även om dom fick ta en stund med Lena och göra henne fin samt ta avsked. Efter dom fått tagit avsked så gick jag och barnen in igen en sista gång fast vi tagit sista avskedet redan.. Då hade dom kammat henne. Tagit bort alla slangar mm. Bytt kläder till en söt blus och lagt vackra blommor mellan hennes händer och tänt ljus bredvid en bibel och lagt på henne ett vackert täcke. Lena var så vacker så vacker. Lena var en mycket speciell människa . Hon fångade allas hjärtan med sin totala mjukhet . Samt sin stil att aldrig aldrig någonsin ens höja rösten eller säga för många ord.. Aldrig tänka egoistiskt. Samt alltid vara ödmjuk... Men nu är Lenas smärtsamma hårda kamp över.. Och jag vet att hon är väl omhändertagen där hon nu finns.. Tobbe Med familj. Här nedan i länken ni kan kopiera och klistra in i sökfältet och söka finns lite att läsa om min demonstration i Sthlm. Min frus vård liknar mest en totalt kraschad haveriutredning. Och jag driver ärendet hårt på alla plan. Och med en del framgång hittils. Men jag har långt kvar till det mål jag satt upp.http://blogg.cancerfonden.se/kamp-for-alla-cancerpatienters-skull/2010/09/
Mayroför 6 år sedan
Tittar då och då på sidan och ser hur långsamt stapeln kryper uppåt. För egen del är det dags för ett nytt bidrag men jag vill samtidigt ladda upp en bild så det får vänta till kvällen.Min sambos kamp mot cancern är för tillfället under kontroll och vi ser ett hopp och ljus i framtidsutsikterna. Men samtidigt blir vi ständigt påmind om sjukdomens vilkor genom att personer som vi träffat på canceresan får återfall och går bort i sviterna efter sin sjukdom.Tyvärr kom även beskedet häromdagen att min mor drabbats av cancer i levern för att på det absolut tydligaste sättet för mig personligen bekräfta behovet av fortsatt forskning inom området.Det är några månader kvar av den här insamlingen som tillsammans med övriga till Cancerfonden bidrar till att vi närmar oss gåtans lösning. Dags för förnyad energi i insamlingen för att gå i mål.
Stefanför 6 år sedan
sdf
sdfför 7 år sedan
Berit!Jag och min svårt cansersjuka fru Lena har lagt in en till nytagen bild bland mina bilder på Fotosidan för att visa hur sjukdomen ser ut då en människa drabbas.. Detta i förhoppning att fler skall känna sig manade att stödja denna insamling..Här finns bilden som vi la in senast.. Samt en länk till musik som en spelat in för lena. Men som kan njutas till för fler som behöver lite hopp i tillvaron när sjukdom slår till..http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/2050333.htmTyvärr då man är frisk så ligger sjukdom långt bort i tankevärlden.. Så öven för oss innan vi själva drabbades i familjen.. Men vår förhoppning är att vårt lilla bidrag med att ge sjukdomen ett "ansikte" så kanske fler kan "ta till sig" att denna sjukdom slår blint. Och alla kan drabbas oavsett vem eller vilka man är. Och då den "slår till" är det ofta ingen lek längre. Utan det handlar om oerhörda kamper där tyvärr många får se sig besegrade under svåra lidanden dessutom...MvhTobbe & Lena med familj.
Mayroför 7 år sedan
Inga kommentarer sedan början på november, - vad händer?
Berit Skogmoför 7 år sedan
Du kan starta en auktion på Trader, din egen blogg, på Facebook eller på något forum du är medlem.
Janne Arleklintför 7 år sedan
Jag skulle gärna lägga ut en bild till försäljning och skänka summan, men jag är lite osäker på hur man går tillväga. Tips?
Annaför 7 år sedan
På Tradera har en Canvasbild lagts ut på auktion. Hela försäljningssumman går till insamlingen Fotografer mot Cancer. Varken bilden eller annonsen är min, så jag tycker naturligtvis att det är jätteroligt att pengar samlas in på detta sätt. Tavlan är en canvastavla i färg på spännram med måtten 100×70 föreställande tre Lunnefåglar i kvällsljus. Ta en titt på bilden http://www.tradera.com/EN-TAVLA-MOT-CANCER-Lunnefaglar-i-kvallsljus-auktion_102649690
Janne Arleklintför 7 år sedan
Som Jessicka S säger! en utställning där hela behållningen går till av fotografen valt välgörande ändamål är inte fel!, jag drog igång "Bilder för livet" i Falköpings Fotoklubb och vi har vår andra sådan utställning i januari! den första skrev du om i kamera & bild Jessica. Det är inga problem att få ett galleri att ställa upp ett par veckor och intresse finns att köpa dessa bilder, vi drog in drygt 12000 kr förra ggn och skall spöa det med råge i januari.
Mats Andreassonför 7 år sedan
Visa fler kommentarer