Beckas minnesfond

Startad av Sara Nosratabadi / 10 juli 2018

eller

Skänk med Swish

Swish:a BESEGRA 34262 till 90 1951 4. Du kan sedan skriva ditt namn så att det syns på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.

Exempel:

BESEGRA 34262 Johan Ek

OBS! Det tar upp till två arbetsdagar innan gåvan syns på insamlingssidan. Är du osäker kan du granska din betalning under Händelser i Swishappen.

Insamlat

13 650 kr

Kvarstår till mål

36 350 kr

Mål

50 000 kr

Denna fond är till minne av Rebecka Anehög.

Rebecka var en stark, snäll, omtänksam 20 åring som alltid strävade efter att glädja andra. Hon jobbade som undersköterska och hade funderingar på att plugga vidare med något inom barn, då det var något hon brann för. Hon ställde alltid upp och hon fanns alltid där när man behövde henne, hon tvekade aldrig att hjälpa.

Den 5 maj 2018 insjuknade Rebecka i hemmet. Hon hamnade på akuten där de togs prover. En röntgen gjordes även vilket visade ett tryck mot hjärnstammen. Läkarna misstänkte först hjärnhinneinflammation men efter 2 månader av konstanta provtagningar och röntgen undersökningar kunde man tillslut fastslå att det rörde sig om en elakartad tumör, glioblastom grad- 4, IDH wild- type. Under de två månaderna som Rebecka var inlagd försämrades hon avsevärt, hon var sängliggande och kunde varken prata eller äta. Då det inte fanns någon behandling att tillämpa så valde man att sätta Rebecka på palliativ vård i hemmet. Rebecka hann dock aldrig komma hem då hon gick bort den 2 Juli 2018.

Vi har startat denna fond för att hedra minnet av Rebecka Anehög. Vi hoppas med den här fonden kunna tillföra något till forskning inom cancer och förhindra att andra hamnar samma situation som Rebecka.

Alla bidrag är till hjälp och vi är tacksamma för alla gåvor, stora som små.

Tillsammans kan vi besegra cancer.

Gåvor

Kommentarer