Företag
Publicerad
13 sep 2017

Anordna en insamlingsaktivitet

Vill ni vara en drivande kraft i kampen mot cancer? Anordna en insamlingsaktivitet och starta en egen insamling till förmån för Cancerfonden!

Läs mer och starta insamling

Föreningar, skolklasser, UF-företag och privatpersoner kan göra en insamlingsaktivitet och skapa en egen insamlingssida på vår webbplats. På sidan visas och summeras alla gåvor så att alla kan följa hur mycket som samlas in. Många engagerar sig genom att exempelvis anordna en konsert, ett lopp av något slag eller en match i rosa tröjor under Rosa Bandet-kampanjen. 

Frågor & svar

Kan företag driva en insamling till förmån för Cancerfonden?

Nej. Medarbetare på en arbetsplats får gärna driva en insamling, men utan att insamlingen är kopplad till företagets försäljning. För företag finns flera andra sätt att stödja kampen mot cancer.

Kan företag bidra till en insamling?

Ja, företag får gärna bidra genom att stödja insamlingen på olika sätt.

Kan vi som förening använda Cancerfondens logotyp och symboler i vår kommunikation?

Våra logotyper och symboler är registrerade varumärken som ägs av Cancerfonden. Logotyper och symboler (som det rosa bandet) är förbehållna våra sponsorer som vi har ett långsiktigt samarbete och avtal med. Varken företag, föreningar eller privatpersoner får använda Cancerfondens logotyper och symboler om det inte reglerats i avtal.

Kan min förening sälja en produkt till förmån för Cancerfonden?

Nej. För att få driva tjänst- eller produktkopplad försäljning, exempelvis skänka x antal kr till Cancerfonden per såld produkt/tjänst, krävs ett samarbetsavtal med Cancerfonden.

Kan min förening låna en insamlingsbössa?

Nej, vi har tyvärr inga insamlingsbössor att skicka ut. Om ni vill samla in pengar till förmån för Cancerfonden startar ni enkelt en insamling på vår webbplats och sätter in pengarna direkt på insamlingen. På så sätt kan ni också visa för alla som vill bidra till insamlingen att pengarna kommer in till Cancerfonden.

Kontakta oss

Kontakta insamlingar@cancerfonden.se om ni har frågor. Lycka till!