Anmäl dig till Rosa Bandet-loppet!

Nu är anmälan öppen till höstens stora folkfest – Rosa Bandet-loppet. I årets viktigaste lopp är alla välkomna att delta och bidra till cancerforskningen. Kom, spring och gör skillnad – för att fler ska överleva cancer. Vi ses 30 september!

Rosa Bandet-loppet är inte bara ett terränglopp i vacker natur, utan det ger dig även möjlighet att göra en liten – men viktig skillnad för svensk cancerforskning. Från den mixade startgruppen där, även män kan delta, går halva startavgiften till Cancerfonden. Springer du i den rosa startgruppen, Rosa Startplatser, går som tidigare hela anmälningsavgiften till Cancerfonden.

Anmäl dig till loppet

Del av Tjejklassikern

Rosa Bandet-loppet är en del av Tjejklassikern och det tio kilometer långa loppet springs på Lidingö utanför Stockholm. Sträckan är densamma som sista etappen av Lidingöloppet och går i kuperad och mjuk terräng. Väljer du att springa i den mixade startgruppen finns möjlighet att springa fyra kilometer istället för tio kilometer.

– Det är glädjande att Rosa Bandet-loppet även i år gör det möjligt för alla att delta och visa sitt engagemang. Jag hoppas att så många som möjligt anmäler sig till denna härliga folkfest där vi inspirerar till fysisk aktivitet och sprider kunskap om hur vi alla kan minska risken att drabbas av cancer genom hälsosamma levnadsvanor, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare för Cancerfonden. 

100 000 nya cancerfall om 20 år

År 2016 insjuknade 60 325 personer i cancer. i Sverige. Minst var tredje person som lever i Sverige i dag kommer att få ett cancerbesked under sin livstid och om drygt 20 år beräknas 100 000 nya cancerfall per år att diagnostiseras. De vanligaste formerna av cancer 2016 var prostata- och bröstcancer.

Sedan 70-talet har antalet cancerfall mer än fördubblats och till det finns flera orsaker. En av dem är att vi idag har låg fysisk aktivitet och Världshälsoorganisationens cancerforskningsorgan (Iarc) har räknat fram att minst vart tredje cancerfall i världen skulle kunna undvikas om alla levde hälsosamt. 

Mer pengar behövs

Svensk cancerforskning behöver mer pengar för kunna att besegra cancer snabbare. Bidra till forskningen så att fler överlever cancer! Spring loppet som gör skillnad – Tillsammans ska vi besegra cancer.