Dags att ladda för årets Rosa Bandet-lopp

Nu är anmälan öppen till höstens stora folkfest – Rosa Bandet-loppet. I årets viktigaste lopp är alla välkomna att delta och bidra till cancerforskningen. Kom, spring och gör skillnad – för att fler ska överleva cancer. Vi ses 29 september!

Rosa Bandet-loppet är inte bara ett terränglopp i vacker natur, utan det ger dig även möjlighet att göra en liten men viktig skillnad för svensk cancerforskning. Från den mixade startgruppen där även män kan delta, går halva startavgiften till Cancerfonden. Springer du i den rosa startgruppen, Rosa Startplatser, går som tidigare hela anmälningsavgiften till Cancerfonden.

Anmäl dig till loppet

Del av Tjejklassikern

Rosa Bandet-loppet är en del av Tjejklassikern och det tio kilometer långa loppet springs på Lidingö utanför Stockholm. Sträckan är densamma som sista etappen av Lidingöloppet och går i kuperad och mjuk terräng. Väljer du att springa i den mixade startgruppen finns möjlighet att springa fyra kilometer istället för tio.

– Det är glädjande att Rosa Bandet-loppet även i år gör det möjligt för alla att delta och visa sitt engagemang. Jag hoppas att så många som möjligt anmäler sig till denna härliga folkfest där vi inspirerar till fysisk aktivitet och sprider kunskap om hur vi alla kan minska risken att drabbas av cancer genom hälsosamma levnadsvanor, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden. 

Mer pengar behövs

Svensk cancerforskning behöver mer pengar för att kunna besegra cancer. Bidra till forskningen så att fler överlever – anmäl dig i dag!