Artiklar
Publicerad
28 maj 2014

Beachvolley mot cancer: Festivalglädje för andra med cancer

Det rådde världens beachfestivalstämning i köpcentrumet Nordstan i Göteborg!

80 ton sand fyllde en hel beachvolleyspelplan. Musiken strömmade ur högtalarna ovanför palmer och solstolar. Besökarna i varierande åldrar hejade fram de spelande lagen. Det var Stefan Bernholm som stod för arrangemanget. Han fortsätter sin insamling för cancerforskningen i projektet Beachvolley mot cancer. Hans mål är halva miljonen kronor till svensk cancerforskning; han har kommit nästan halvvägs!

Cancerfonden var på plats för att informera på festivalen, men också för att visa vårt stöd för detta fantastiska insamlingsinitiativ.

– Människor som vi pratade med sa att de inte behöver någon nära anknytning till cancer. De vill hjälpa till, vill visa sin medkänsla med andra människor, säger Natasha Conway, projektkoordinator för privata initiativ på Cancerfonden.

Syftet är att genom beachvolley öka intresset, sprida information och samla in pengar till förmån för Cancerfonden. Beachvolley har varit Stefans stora intresse i livet och han har engagerat sig i sporten sedan 15 år tillbaka. Alltså föll det sig ganska naturligt att välja detta arrangemang.

”Min passion för beachvolley och dess utövare är total. Man kan nog säga att jag har ett beroende av sporten och alla personer runt den”, skriver Stefan på sin webbplats. 

Text: Marita Önneby Eliasson
Ur Rädda Livet nr 2, 2014

Till insamlingen

Visa fler