TILLSAMMANS
ska vi besegra cancer

Bli vår Rosa Partner

Som Rosa Partner arbetar ni med produktkopplad insamling under Rosa Bandet-kampanjen och sprider kunskap om cancer. Som Rosa Huvudpartner har ni även rätt att sälja våra rosa band. Partnerskapet ger er rätt att:

Använda Cancerfondens grafiska symboler
Sälja produkter till förmån för Cancerfonden
Associeras till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj

Tillsammans färgar vi Sverige rosa

Engagemang är vägen till en lyckad Rosa Bandet-kampanj! Kombinationen av produktförsäljning och kunskapsspridning ger en bra balans och skapar trovärdighet. Tillsammans med våra samarbetspartners färgar vi hela Sverige rosa i oktober.

Lindex

Tillsammans med våra kunder är vi dedikerade i kampen mot cancer. För femtonde året i rad stödjer vi Rosa Bandet-kampanjen för att samla in pengar och skapa mer medvetenhet kring sjukdomen.

Apotek Hjärtat

Vi har valt att göra kampen mot cancer till en hjärtefråga. Det enda sättet att vinna kampen mot cancer är med mer forskning. Därför samlar vi in pengar till cancerforskningen tillsammans med Cancerfonden.

FEETFIRST

Hoppfulla steg! Många av våra medarbetare har egna erfarenheter av cancer, både som drabbade och anhöriga. Självklart vill vi vara med och bidra till att bekämpa denna sjukdom som berör så många.

WAYNE´S COFFEE

Fika för livet! Det är en självklarhet för oss att vara med och bidra. Varje Rosa mugg som syns på stan är ett bidrag till cancerforskningen men också ett sätt för oss att skänka en tanke till alla drabbade.

Rörstrand

Genom Rosa Bandet har vi en fantastisk möjlighet att stödja svensk cancerforskning, genom produkter som skapar glädje och för människor samman runt det dukade bordet. I höst dukar vi rosa. Tillsammans är vi starkare.

SATS

Visste du att minst 30 minuters fysisk aktivitet de flesta dagar i livet minskar risken för cancer? Vi är stolt partner till Rosa Bandet och tillsammans arbetar vi för att få fler att upptäcka glädjen i att röra på sig.

"Cancerfonden har ett mycket starkt rykte och anseende som insamlingsorganisation i Sverige. Detta skapar trovärdighet och trygghet för företag att utveckla starka samarbeten. Även Rosa Bandet som kampanj har en imponerande kännedom, räckvidd och relevans som gör det möjligt att nå ut med aktiviteter både till breda målgrupper och specifika nyckelgrupper med en gemensam nytta för alla."

Cecilia Perlind

Head of Communications på Kantar SIFO

Fler sätt att engagera sig

Rosa Bandet har något för alla

Som företag kan ni stödja oss genom att bli rosa företagsvän från 6 000 kronor. Är ni en förening eller ett förbund kan ni anordna en insamlingsaktivitet och starta en egen insamling.

  • Rosa företagsvän 2018

    Som företagsvän i Rosa Bandet-kampanjen får ni tillgång till digitalt material så att ni kan visa ert engagemang både internt och externt under kampanjperioden. Från 6 000 kronor.

  • Gör en insamlingsaktivitet

    Är ni en förening eller ett förbund som vill göra skillnad i kampen mot cancer? Anordna en insamlingsaktivitet och starta en egen insamling på vår webbplats!

Kontakta oss

Är ni intresserade av att engagera er i Rosa Bandet eller har frågor? Kontakta oss så berättar vi mer! Ta gärna en titt på våra frågor och svar längst ned på sidan.

Frågor & svar

Kan mitt företag använda Cancerfondens logotyp och symboler i vår egen kommunikation?

Våra logotyper och symboler är registrerade varumärken som ägs av Cancerfonden. Logotyper och symboler (som det rosa bandet) är förbehållna våra sponsorer som vi har ett långsiktigt samarbete och avtal med. Varken företag eller privatpersoner får använda Cancerfondens logotyper och symboler om det inte reglerats i avtal.

Får mitt företag sälja rosa band?

Banddistribution under Rosa Bandet-kampanjen är förbehållna våra Rosa Huvudpartner som vi har ett långsiktigt samarbete och avtal med.

Kan mitt företag starta en rosa webbinsamling?

Nej. Privatpersoner, skolklasser, UF-företag och ideella föreningar kan starta insamling på vår webbplats. För företag finns många andra sätt att stödja vårt arbete, och det går självfallet bra för företag att skänka en engångsgåva.

Kan mitt företag sälja en produkt till förmån för Cancerfonden?

För att som företag få driva tjänst- eller produktkopplad försäljning, exempelvis skänka x antal kr till Cancerfonden per såld produkt/tjänst, krävs ett samarbetsavtal med Cancerfonden. Läs mer om våra olika partnerskap för tjänst- eller produktkopplad försäljning.

Kan mitt företag låna en insamlingsbössa?

Nej, vi har tyvärr inga insamlingsbössor att skicka ut. Högre upp på den här sidan kan du läsa mer om hur ditt företag kan stödja oss.

Kan vi genom köp av Kampanjpaket Rosa sälja en produkt till förmån för Cancerfonden?

Nej. Köp av Kampanjpaket ger er inte rätt att driva tjänst- eller produktkopplad försäljning ( exempelvis skänka x antal kr per såld produkt/tjänst) till förmån för Cancerfonden, detta kräver ett samarbetsavtal.