Tv-galan "Tillsammans mot cancer"

Den 27 oktober klockan 20.00 direktsänds Cancerfondens insamlingsgala ”Tillsammans mot cancer” på Sjuan. Det blir en kväll med folkkära artister, starka berättelser och en inblick i forskarnas arbete – en livsviktig kväll till förmån för svensk cancerforskning.

21 oktober 2014

Extern länk till filmen på Youtube

Ett genomgående tema i årets gala är att vi tillsammans kan besegra cancer – men alla måste hjälpas åt att ta fighten. Det är sedan tidigare känt att 1 av 3 får cancer, men alla drabbas. Under kvällens gång medverkar flera cancerdrabbade som öppenhjärtigt delar med sig av sin historia och kamp mot sjukdomen. Galan leds liksom förra året av Tilde de Paula Eby och Kristin Kaspersen, som får sällskap på scenen av flera spännande artister, bland andra Jill Johnson och Linnea Henriksson, Mando Diao, Molly Sandén och Ulrik Munther.

”Under året har jag levt med cancer på nära håll. Att få vara med och göra Tillsammans mot cancer är enormt viktigt och stort för mig. Vi behöver alla vara med, var och en på sitt sätt, i kampen mot cancer. Tillsammans kan vi kämpa för en cancerfri värld.” /Kristin Kaspersen

Starka berättelser
Under galan lär vi bland andra känna 41-åriga Anna som drabbats av cancer flera gånger i sitt liv och som i dag kämpar mot bröstcancer. Vi träffar även 33-åriga Annica, diagnostiserad med den i dag snabbast ökande cancerformen, malignt melanom, som berättar om sin kamp för att bli frisk.

Vi återser 29-åriga Jeanette som under förra årets gala berättade om sin verklighet med tjocktarmscancer. Hon har mött Nadja Casadei, friidrottstjärnan som 2013 fick veta att hon drabbats av cancer i lymfkörtlarna, och det blir ett känslosamt möte för dem båda.

Dessutom kommer bland andra artisten Carola, sportprofilen Pamela Andersson och författaren Henning Mankell själva berätta om hur de drabbats av cancer, antingen direkt eller som närstående.

Pengar till forskning
Stor vikt läggs vid att sprida kunskap kring cancerforskning och förklara hur de insamlade pengarna gör nytta. En viktig del är långsiktigheten. Under kvällen kommer därför svenska folket uppmanas att hjälpa till att besegra cancer genom att bli månadsgivare. Några av landets mest framstående cancerforskare berättar om modern och hoppingivande forskning

Musik från välkända artister
Kvällen bjuder på musik och uppträdanden från välkända artister; Molly Sandén gör ett framträdande tillsammans med Tensta Gospel Choir och Ulrik Munther är tillbaka i rampljuset och premiärspelar en helt ny låt, vars text är skriven av Jonas Gardell och musiksatt av Munther. Dessutom gör Jill Johnson och Linnea Henriksson en duett, och Mando Diao uppträder med en låt för att hylla sin bortgångne vän Kristian Gidlund, som förra året avled i cancer.

Galan direktsänds från Cirkus i Stockholm måndag den 27 oktober klockan 20.00–22.00 på Sjuan. Om du inte har tillgång till Sjuan kan du se galan live (och gratis) på TV4 Play.

21 oktober 2014