Foto: Andrea Björsell

Tv-galan "Tillsammans mot cancer"

Måndagen den 27 oktober klockan 20.00–22.00 direktsändes Cancerfondens insamlingsgala ”Tillsammans mot cancer” på Sjuan. Det var en känslofylld kväll med folkkära artister, starka berättelser och en inblick i forskarnas arbete.

28 oktober 2014

”Tillsammans mot cancer” är Cancerfondens årliga tv-gala, där publiken får följa en rad patienter med olika cancerdiagnoser samt forskare som beskriver ett livsviktigt arbete. Tilde de Paula Eby och Kristin Kaspersen ledde den känslofyllda galan för andra året i rad. Kvällens artister var Jill Johnson och Linnea Henriksson, Mando Diao, Freda’, Ulrik Munther och Molly Sandén. Molly Sandén framförde, tillsammans med Tensta Gospel Choir, ett mäktigt nummer med låten ”Freak”.

1 av 3 får cancer, men alla drabbas. Under kvällens gång medverkade flera cancerdrabbade och närstående som öppenhjärtigt delade med sig av sin historia och kamp mot sjukdomen. Ett genomgående tema i årets gala var att vi tillsammans kan besegra cancer – men alla måste hjälpas åt att ta fighten. Under kvällen uppmanades därför svenska folket att hjälpa till att besegra cancer genom att bli månadsgivare.

Pengar till forskning
Stor vikt läggs vid att sprida kunskap kring cancerforskning och förklara hur de insamlade pengarna gör nytta. En viktig del är långsiktigheten. Några av landets mest framstående cancerforskare berättade om modern och hoppingivande forskning.

Rekordinsamling - 88,3 miljoner kronor
I slutet av galan, som är kulmen på Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, presenterades rekordresultatet: 88,3 miljoner kronor. Detta kan jämföras med förra årets 63,5 miljoner kronor. Under galan registrerades 20 500 nya månadsgivare.

– När vi lägger ihop insamlingen från årets Rosa Bandet-kampanj med intäkten som våra 20 500 nya månadsgivare inbringar under ett år så har vi med god marginal slagit förra årets rekord. Ett stort tack till våra sponsorer och alla privatpersoner som gjort detta möjligt – med er hjälp ska vi besegra cancer, sa en mycket nöjd Stefan Bergh, Cancerfondens generalsekreterare.

Titta på hela galan igen

 Extern länk till TV4 Play

28 oktober 2014