Pressmeddelanden

Cancerfonden uppmanar till vana som minskar cancerrisken – Bjuder in till lunchpromenader i Stockholm, Malmö och Örnsköldsvik den 8 oktober

2014-10-03
En halvtimmes fysisk aktivitet om dagen minskar risken för cancer. Från Malmö i söder till Örnsköldsvik i norr leder kända ansikten, till exempel Cancerfondens rosa bandet-designer Camilla Thulin, lunchpromenader för att inspirera till fysisk aktivitet i vardagen.
Läs mer

Cancerfonden uppmanar Malmöborna till vana som minskar cancerrisken – Bjuder in till lunchpromenad på Stortorget den 8 oktober

2014-10-03
En halvtimmes fysisk aktivitet om dagen minskar risken för cancer. Med ”Lunchpromenaden” vill Cancerfonden uppmuntra fler till en enkel vana som minskar risken att drabbas. I Malmö tar två skåningar täten – stjärnkocken och Cancerfondens ambassadör Paul Svensson leder tillsammans med den populära livsstilsbloggerskan Linn Herbertsson den pulshöjande promenaden.
Läs mer

Cancerfonden uppmanar Stockholmarna till vana som minskar cancerrisken – Bjuder in till lunchpromenad i Kungsträdgården den 8 oktober

2014-10-03
En halvtimmes fysisk aktivitet om dagen minskar risken för cancer. Med ”Lunchpromenaden” vill Cancerfonden uppmuntra fler till en enkel vana som minskar risken att drabbas. I Stockholm leder årets rosa bandet-designer Camilla Thulin den pulshöjande promenaden.
Läs mer

Cancerfonden och MODO uppmanar till vana som minskar cancerrisken – Bjuder in till lunchpromenad den 8 oktober i Örnsköldsvik

2014-10-03
En halvtimmes fysisk aktivitet om dagen minskar risken för cancer. Cancerfonden och MODO Hockey vill med ”Lunchpromenaden” uppmuntra alla Örnsköldsvikare till en enkel vana som minskar risken att drabbas.  
Läs mer

Stöd kampen mot cancer genom dina vardagsinköp

2014-09-17
Försäljning av årets Rosa Bandet-produkter har börjat. För varje rosa produkt som säljs till förmån för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj ges ett bidrag till kampen mot cancer.
Läs mer

Camilla Thulin designar årets rosa band

2014-09-15
Ständigt aktuella Camilla Thulin formger i år Cancerfondens rosa band. När Camilla letat inspiration till det nya bandet har hon sökt sig tillbaka till de virkade mönster som vi minns från mormors virkade dukar och bordstabletter.
Läs mer

Unik gåva ger miljonbelopp till cancer- och alzheimerforskning

2014-07-14
Cancerfonden och Alzheimerfonden erhåller tillsammans cirka 25 miljoner kronor (2,7 miljoner euro) efter att en unik Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster från 1934 sålts på en prestigefylld bilauktion i Tyskland. Bilen skänktes av en privatperson och försäljningspriset är den största enskilda gåva som Alzheimerfonden någonsin mottagit. För Cancerfonden är det den näst största.
Läs mer

Världens första skuggfotbollsplan i pekpinnebefriad kamp mot hudcancer

2014-07-07
Sedan år 2000 har fallen av malignt melanom, den allvarligaste formen av hudcancer, fördubblats i Sverige. En orsak är att många inte tänker på att skydda sig mot solen i vardagen. Därför skapade Cancerfonden världens första skuggfotbollsplan. Filmen som dokumenterar initiativet ska inspirera till en pekpinnebefriad kamp mot hudcancer.
Läs mer

Måndag 16 juni lanserar Cancerfonden världens första skuggfotbollsplan

2014-06-13
På måndag lanserar Cancerfonden Play in the Shade i Hagaparken i Stockholm. Play in the Shade är ett pilotprojekt som vill undersöka om det går att locka soltörstande svenskar att röra på sig i skuggan i stället för att ligga still i den starka solen mellan klockan 11 och 15. Projektet vill bidra till att minska ökningen av den allvarligaste typen av hudcancer, malignt melanom, då fallen har fördubblats i Sverige sedan år 2000.
Läs mer

Cancerfonden lanserar världens första skuggfotbollsplan

2014-06-11
Sedan år 2000 har fallen av malignt melanom fördubblats i Sverige. En bidragande orsak är att många glömmer att skydda sig mot solen i vardagen. Därför genomför nu Cancerfonden Play in the Shade ­­– ett pilotprojekt som undersöker om det går att locka soltörstande svenskar att röra på sig i skuggan i stället för att ligga still i den starka solen mellan klockan 11 och 15.
Läs mer
1 2 Nästa