Pressmeddelanden

Unik gåva ger miljonbelopp till cancer- och alzheimerforskning

2014-07-14
Cancerfonden och Alzheimerfonden erhåller tillsammans cirka 25 miljoner kronor (2,7 miljoner euro) efter att en unik Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster från 1934 sålts på en prestigefylld bilauktion i Tyskland. Bilen skänktes av en privatperson och försäljningspriset är den största enskilda gåva som Alzheimerfonden någonsin mottagit. För Cancerfonden är det den näst största.
Läs mer

Världens första skuggfotbollsplan i pekpinnebefriad kamp mot hudcancer

2014-07-07
Sedan år 2000 har fallen av malignt melanom, den allvarligaste formen av hudcancer, fördubblats i Sverige. En orsak är att många inte tänker på att skydda sig mot solen i vardagen. Därför skapade Cancerfonden världens första skuggfotbollsplan. Filmen som dokumenterar initiativet ska inspirera till en pekpinnebefriad kamp mot hudcancer.
Läs mer

Måndag 16 juni lanserar Cancerfonden världens första skuggfotbollsplan

2014-06-13
På måndag lanserar Cancerfonden Play in the Shade i Hagaparken i Stockholm. Play in the Shade är ett pilotprojekt som vill undersöka om det går att locka soltörstande svenskar att röra på sig i skuggan i stället för att ligga still i den starka solen mellan klockan 11 och 15. Projektet vill bidra till att minska ökningen av den allvarligaste typen av hudcancer, malignt melanom, då fallen har fördubblats i Sverige sedan år 2000.
Läs mer

Cancerfonden lanserar världens första skuggfotbollsplan

2014-06-11
Sedan år 2000 har fallen av malignt melanom fördubblats i Sverige. En bidragande orsak är att många glömmer att skydda sig mot solen i vardagen. Därför genomför nu Cancerfonden Play in the Shade ­­– ett pilotprojekt som undersöker om det går att locka soltörstande svenskar att röra på sig i skuggan i stället för att ligga still i den starka solen mellan klockan 11 och 15.
Läs mer

Personalbrist i cancervården hotar patientsäkerheten

2014-04-02
Idag lanserar Cancerfonden den nionde utgåvan av Cancerfondsrapporten. En enkät som presenteras i rapporten visar att personalbrist är en realitet för i princip alla svenska cancerkliniker. Bristen på specialister hotar både patientsäkerhet och forskning.
Läs mer

Utbildningsinitiativ och nya forskartjänster stärker svensk cancerforskning

2014-03-12
Cancerfonden har beslutat vilka forskare som får sina tjänster finansierade av Cancerfonden. Elva forskartjänster finansieras i upp till sex år. Förutom de nya forskartjänsterna introducerar Cancerfonden ett nytt utbildningsinitiativ – Forskarskolor.
Läs mer